<--! -->

Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Πανελληνιο Πρωταθλημα Κωπηλασιας το Σαββατοκυριακο στην Παμβωτιδα

Πολυνίκης και Πρωταθλητής Ελλάδος στο άθλημα της Κωπηλασίας επί 23 συνεχή χρόνια είναι ο Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων. Και το ερχόμενο Σαββατοκύριακο θα διεκδικήσει ξανά τον διπλό αυτό τίτλο, επιβεβαιώνοντας την απόλυτη κυριαρχία του σε πανελλαδικό επίπεδο.

Επί δύο ημέρες, το Σάββατο και την Κυριακή θα διεξαχθεί στην Παμβώτιδα και τον ανακατασκευασμένο Στίβο του ΕΑΝΚΙ η Β΄ Φάση του 78ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κωπηλασίας για τις κατηγορίες Παίδων – Κορασίδων – ΑΜΕΑ. Ο Ν.Ο.Ι. που είναι και ο οικοδεσπότης των αγώνων, κατεβάζει σ’ αυτούς 46 αθλητές, δηλαδή την μεγαλύτερη ομάδα από κάθε άλλο σωματείο που θα λάβει μέρος στο Πρωτάθλημα.

Στόχος του είναι φυσικά η κατάκτηση της κορυφής, η οποία ουσιαστικά είναι εξασφαλισμένη, καθώς στην Α΄ Φάση του Πρωταθλήματος τα πληρώματα του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων κατέκτησαν τα διπλάσια σχεδόν μετάλλια (24 στο σύνολό τους) και βαθμούς από το δεύτερο στην κατάταξη ναυτικό σωματείο! Διαφορά τόσο μεγάλη, που είναι αδύνατο να «γεφυρωθεί» το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.
Ο Ν.Ο.Ι. αποβλέπει λοιπόν στο να στεφθεί Πρωταθλητής και Πολυνίκης Ελλάδος για 24η συνεχή χρονιά, αυξάνοντας όσο γίνεται περισσότερο την διαφορά του από τους υπόλοιπους Ομίλους που λαμβάνουν μέρος στο Πρωτάθλημα!

Εκατοντάδες αθλητές

Πάντως, ιδιαίτερα αυξημένο είναι το ενδιαφέρον για συμμετοχή στους επικείμενους αγώνες του Πανελληνίου Πρωταθλήματος από σωματεία απ’ όλη την Ελλάδα. Σύμφωνα με τις δηλώσεις συμμετοχής, θα βρεθούν στα Γιάννινα και θα αγωνιστούν στη λίμνη σχεδόν 400 αθλητές της Κωπηλασίας, οι οποίοι θα συνοδεύονται από προπονητές, γονείς, ενώ τους αγώνες θα παρακολουθήσουν και παράγοντες της Ομοσπονδίας Κωπηλασίας, με επικεφαλής τον πρόεδρο της ΕΚΟΦΝΣ Γιάννη Καρρά.

Κάποιες αποστολές σωματείων βρίσκονται ήδη στην πόλη μας και προετοιμάζονται για τους αγώνες. Εντατικές εξάλλου είναι και οι προετοιμασίες από πλευράς του Ν.Ο.Ι., με τα πληρώματά του να κάνουν τις τελευταίες προπονήσεις στην Παμβώτιδα, λίγο πριν από την έναρξη του Πρωταθλήματος.

Ο Θύμιος Βλάχος
Σε δηλώσεις του ο επικεφαλής προπονητής του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων κ. Θύμιος Βλάχος εξέφρασε την αισιοδοξία του για την επιτυχία του Ν.Ο.Ι.. «Ο καιρός πάει καλά και η ομάδα μας είναι κατάλληλα προετοιμασμένη για το Πανελλήνιο. Θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας στους αγώνες για να πετύχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα», ανέφερε σε δηλώσεις του.

Το πρόγραμμα
Το Σάββατο θα γίνουν οι προκριματικοί και επαναληπτικοί αγώνες, οι οποίοι θα ξεκινήσουν στις 8 το πρωί.

Την Κυριακή θα γίνουν πρώτα οι ημιτελικοί και από τις 9:30 το πρωί θα ξεκινήσουν οι τελικοί των αγωνισμάτων. Ο τελευταίος τελικός, αυτός της Οκτακώπου, θα διεξαχθεί στις 12:45 το μεσημέρι και με αυτόν θα ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα.

Κάλεσμα στους Γιαννιώτες

Ο Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων απευθύνει κάλεσμα σ’ όλους τους Γιαννιώτες το ερχόμενο Σαββατοκύριακο να επισκεφθούν τη Λιμνοπούλα και να παρακολουθήσουν τους αγώνες του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κωπηλασίας από τις εξέδρες του ΕΑΝΚΙ (δίπλα από τον Πύργο Κωπηλασίας και πίσω από το γήπεδο ποδοσφαίρου της Λιμνοπούλας), στηρίζοντας με την παρουσία τους την προσπάθεια των Γιαννιωτών αθλητών. Η είσοδος είναι δωρεάν.

1 σχόλια:

καλή επιτυχία σε όλους, μα ιδιαίτερα στους χανιώτες αθλήτες γιατί...είναι ωραίο να τραβάς κουπί !!!

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More