<--! -->

Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

Ο Ν.Ο.Ι. σαρωσε τα μεταλλια και «πατησε» ξανα κορυφη!

Τον διπλό τίτλο του Πρωταθλητή και Πολυνίκη Ελλάδος στην Κωπηλασία διατηρεί ο Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων για 24η συνεχή χρονιά, αφού από το 1988 και μέχρι σήμερα παραμένει αήττητος. Οι επιτυχίες που κατέκτησαν οι αθλητές του κατά την Β’ Φάση του 78ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κωπηλασίας, που διεξήχθη το  περασμένο Σαββατοκύριακο στα Γιάννινα, δεν επέτρεψαν σε κανένα άλλο απ’ τα τριάντα περίπου σωματεία απ’ όλη την Ελλάδα που έλαβαν μέρος στους αγώνες να αμφισβητήσει την κυριαρχία του στην ελληνική Κωπηλασία.

Οι Γιαννιώτες κωπηλάτες, αυτή τη φορά στις κατηγορίες Παίδων και Κορασίδων, πρόσθεσαν στα  24 μετάλλια που είχε κατακτήσει ο Ν.Ο.Ι. τον περασμένο Απρίλιο στο Σχινιά, κατά την Α΄ Φάση του Πρωταθλήματος άλλα τέσσερα χρυσά, τρία ασημένια και δύο χάλκινα μετάλλια, αφήνοντας πίσω τους με εντυπωσιακή διαφορά τους υπόλοιπους συλλόγους που έλαβαν μέρος στο Πανελλήνιο Κωπηλασίας. Επιτυχίες που ήρθαν ως επιστέγασμα της συστηματικής και σκληρής δουλειάς η οποία γίνεται στον Όμιλο από πλευράς αθλητών, προπονητών και φυσικά της Διοίκησης του σωματείου.

Τα μετάλλια
Χρυσά μετάλλια κατέκτησαν χθες στα πλαίσια της Β΄ Φάσης του Πανελ. Πρωταθλήματος Κωπηλασίας τα εξής πληρώματα του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων:
*Οι Γιάννης Ζήσης και Στέφανος Ντούσκος στη Δίκωπο άνευ Παίδων.
*Η Κατερίνα Ζέρβα στο Σκιφ Κορασίδων.
*Οι Αγάπη Τσιρώνη - Λάμαρη – Σπυριδούλα Τζούκα – Κων/να Κασιούμη – Νεφέλη Στεριάδη στο Τετραπλό Σκιφ Κορασίδων.
*Οι Σεμπαστιάν – Φλωρίν Καλουιάν – Κώστας Βαρδάκας – Γεώργιος Νάτσιας – Ελευθέριος Μαργιόλας – Αθανάσιος Νταλαμάγκας – Χρυσόστομος Βουκουβάλας – Γιάννης Παπαδιώτης – Αλέξιος Μπαράτσας και Βασίλειος Νάσιος (πηδαλιούχος) στην Οκτάκωπο Παίδων.
Ασημένια μετάλλια κατέκτησαν τα εξής πληρώματα του Ν.Ο.Ι.:
*Ο Μιχάλης Παπατσίμπας στο Σκιφ Παίδων.
*Οι Σπύρος Αντώνης – Αλέξανδρος Βούλγαρης – Χρήστους Κρούτια – Νικόλαος Βλάχος στην Τετράκωπο άνευ Παίδων.
*Οι Χριστίνα Κούρου – Χρύσα Πάνου στο Διπλό Σκιφ Κορασίδων.
Xάλκινα μετάλλια, τέλος, κατέκτησαν τα εξής πληρώματα του Ν.Ο.Ι.:
*Οι Πετρούλα Τσιάβου – Φωτεινή Μέρμηγκα – Κατερίνα Πιτσούνη – Κατερίνα Γιώτη στο δεύτερο Τετραπλό Σκιφ Κορασίδων.
*Οι Ανδρέας Κοντογιάννης – Σπύρος Μαλισόβας – Κων/νος Μάντζιος – Στέφανος Κονάκης – Οδυσσεάς Τζοβάρας – Σταύρος Γκουντουβάς – Ευάγγελος Δρόσος – Ηλίας Νάσιος και Αλέξανδρος Δογορίτης (πηδαλιούχος) στην δεύτερη Οκτάκωπο Παίδων.

Ο Πρόεδρος της ΕΚΟΦΝΣ
 «Ο μεγάλος αριθμός συμμετεχόντων αποδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο ότι η Κωπηλασία παρά την κρίση συνεχίζει την ανοδική της πορεία. Ανάλογο είναι και το αγωνιστικό επίπεδο των αθλητών που μας κάνει πολύ αισιόδοξους», τόνισε χθες ο πρόεδρος της ΕΚΟΦΝΣ κ. Γιάννης Καρράς, ο οποίος βρέθηκε στα Γιάννινα για τους αγώνες. Ο κ. Καρράς χαρακτήρισε ως… τυπική διαδικασία την κατάκτηση από το Ν.Ο.Ι. των τίτλων του Πρωταθλητή και Πολυνίκη Ομίλου Ελλάδος! Αυτά τα αποτελέσματα, όπως είπε, δεν είναι τυχαία, αλλά οφείλονται στην πολύ καλή δουλειά που γίνεται στον Όμιλο και από την Διοίκησή του, που με επικεφαλής τον πρόεδρο κ. Σωτήρη Στάμο είναι διαρκώς κοντά στα παιδιά, προσφέροντάς τους ότι χρειαστούν στην προσπάθεια που κάνουν.

Ο Σωτήρης Στάμος
Η Β’ Φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος ήταν και η πιο αξιόλογη διότι σ’ αυτή συμμετέχουν νέα παιδιά, τα οποία έχουν μέλλον μπροστά τους και γι’ αυτό θα πρέπει να τα προσέχουμε ιδιαίτερα, ανέφερε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Ν.Ο.Ι. κ. Σωτήρης Στάμος αμέσως μετά την λήξη και της τελικής Φάσης του Πρωταθλήματος. «Καταβάλλαμε μία προσπάθεια να αποκαταστήσουμε τις ζημιές του Στίβου της λίμνης και να μπορέσουμε να διοργανώσουμε ένα τέλειο από κάθε πλευρά Πρωτάθλημα. Οφείλω να πω ότι αυτό το πετύχαμε απολύτως, όπως εξάλλου διαπίστωσαν όλοι οι παράγοντες της Κωπηλασίας και οι εκπρόσωποι σωματείων που ήρθαν στα Γιάννινα για τους αγώνες», υπογράμμισε ο κ. Στάμος. Παράλληλα, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους γονείς των αθλητών και κυρίως τους προπονητές για την προσπάθεια που καταβάλλουν καθημερινά στο Ν.Ο.Ι. και για την πολύ καλή προετοιμασία των αθλητών τους, που οδήγησαν το Ναυτικό Όμιλο στις νέες αυτές μεγάλες επιτυχίες.

«Ελπίζω ότι και… Κτηματικής Υπηρεσίας θελούσης θα συνεχίσουμε να δίνουμε  αυτές τις νίκες στους Γιαννιώτες. Αυτό θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη που θα έχει το θέμα με το πρόστιμο που μας έχει επιβληθεί», κατέληξε ο Πρόεδρος του Ν.Ο.Ι..

Ο Αλέκος Καχριμάνης
Τα συγχαρητήριά του στο Ναυτικό Όμιλο Ιωαννίνων, στην Ομοσπονδία Κωπηλασίας και σ’ όσους συνέβαλαν ώστε να επιστρέψουν οι αγώνες του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κωπηλασίας στα Γιάννινα εξέφρασε χθες σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης. Δεν υπάρχει καλύτερος στίβος για αγώνες Κωπηλασίας, όπως επιβεβαιώνουν και οι επισκέπτες της πόλης μας, τόνισε ο κ. Καχριμάνης. Αυτό, όπως είπε χαρακτηριστικά, «δίνει και σε μας εδώ το δικαίωμα και την υποχρέωση να στηρίξουμε τις εγκαταστάσεις του ΕΑΝΚΙ. Πρέπει όμως και το κέντρο να καταλάβει ότι δεν μπορεί να ορίζει διοικητικά συμβούλια χωρίς να έχουν την ηθική στήριξη της Περιφέρειας και του Δήμου».

Ο Φίλιππας Φίλιος
Πράγματι ξαναζωντανεύει η Λιμνοπούλα φέτος με τους αγώνες Κωπηλασίας, όπως έγινε πέρυσι με τους αντίστοιχους του θαλάσσιου Σκι και όπως θα γίνει και τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, ανέφερε από την πλευρά του ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος, που επίσης βρέθηκε χθες στις εξέδρες του ΕΑΝΚΙ. Ο κ. Φίλιος αναφέρθηκε στην σπουδαία δουλειά που γίνεται από το Ν.Ο.Ι., ο οποίος όπως είπε πρωτοστατεί στα πρωταθλήματα Κωπηλασίας, ενώ τόνισε πως το ΚΕΚΩΠ είναι πλέον ξανά σε θέση να φιλοξενεί για μικρά διαστήματα αποστολές ομάδων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More