<--! -->

Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Εργο της εβδομαδας στην Ε.Ε. η «Νεα Γνωση» της Περιφερειας Ηπειρου

Στην ιστοσελίδα του REGIO δημοσιεύτηκε άρθρο αφιερωμένο στο πρόγραμμα «Νέα Γνώση» της Περιφέρειας Ηπείρου, ως έργο της εβδομάδας/project οf the week (μεταφρασμένο σε 7 γλώσσες).

 Το πρόγραμμα «Νέα Γνώση» το οποίο λαμβάνει ευρωπαϊκή χρηματοδότηση περίπου 2 εκατ. EUR για την περίοδο 2007-2013, προωθεί τα αποτελέσματα της έρευνας και ανάπτυξης των περιφερειακών ερευνητικών φορέων με το σκοπό να παρέχει στον παραγωγικό τομέα και την τοπική κοινωνία συγκεκριμένες λύσεις βασισμένες στα ευρήματα αυτών των ερευνών.

 Μέχρι σήμερα, έχουν χρηματοδοτηθεί 27 διαφορετικά προγράμματα, όπως για παράδειγμα ένας νέος έλεγχος ποιότητας για παραδοσιακή τέχνη αργυροχοΐας ώστε να προωθηθεί καλύτερα αυτή η τοπική τέχνη, ο προσδιορισμός της αυθεντικότητας της βοτανικής και γεωγραφικής προέλευσης προϊόντων διατροφής ώστε να επιτευχθεί μια πιθανή Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης (ΠΟΠ) ή Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη (ΠΓΕ) και να έχουν μια σημαντική προστιθέμενη αξία και, ένα ερευνητικό πρόγραμμα σχετικά με μια καινοτόμο θεραπευτική αγωγή για ρήξη συνδέσμου βασισμένη σε βλαστοκύτταρα και στη μηχανική ιστών.

[via]

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More