<--! -->

Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

Δρασεις για μειωση τιμων σε αγαθα και υπηρεσιες

Δράσεις, για την καθιέρωση περιόδου χαμηλού κόστους ανά κλάδο επαγγελματιών, με στόχο την στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων και των καταναλωτών, αναλαμβάνει η Περιφέρεια Ηπείρου.

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων, παρουσία εκπροσώπων επαγγελματικών φορέων της Π.Ε. Ιωαννίνων, συζητήθηκαν οι βασικοί άξονες της πρωτοβουλίας.

Στόχος, σύμφωνα με τον πρόεδρο της επιτροπής, αντιπεριφερειάρχη Οδυσσέα Πότση, είναι η ενίσχυση της ρευστότητας στην αγορά και η βελτίωση της πρόσβασης των καταναλωτών στις τοπικές επιχειρήσεις.

Το πλαίσιο που συζητήθηκε προβλέπει τον ορισμό ενός συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος (μίας ημέρας ή περισσότερων ημερών) μετά από απόφαση κάθε επαγγελματικού κλάδου, όπου θα διαμορφώνονται χαμηλές τιμές για τους καταναλωτές. Ο κ. Πότσης τόνισε πως η πρωτοβουλία βασίζεται στην εθελοντική συμμετοχή και γι' αυτό η απόφαση που θα ληφθεί δεν θα είναι δεσμευτική για τους επαγγελματίες.

Στις λεπτομέρειες της δράσης αναφέρθηκε ο γενικός διευθυντής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ηπείρου, Ευάγγελος Βαγενάς, τονίζοντας πως δεν θα πρέπει να συγχέεται η πρωτοβουλία με την περίοδο των εκπτώσεων και των προσφορών. Με αφορμή τη σημερινή συζήτηση, εξάλλου, ο κ. Βαγενάς, ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για τη σύσταση κλιμακίων ελέγχου από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας στο σύνολο των Περιφερειακών Ενοτήτων.

Όπως τόνισε, αυτή την περίοδο διενεργούνται έλεγχοι σε παραθεριστικά – τουριστικά μέρη, καταγράφονται τυχόν ελλείψεις και θα επιβληθούν τα προβλεπόμενα πρόστιμα, βάσει της νομοθεσίας.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, εκπρόσωποι φορέων από το Επιμελητήριο Ιωαννίνων, το τοπικό παράρτημα της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων, τον Εμπορικό Σύλλογο Ιωαννίνων, το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Ιωαννίνων, το Σωματείο Ιδιοκτητών Ταξί Ιωαννίνων, το Αστικό ΚΤΕΛ Ιωαννίνων, το Σωματείο Ιδιοκτήτων Καφέ – Μπαρ – Εστιατορίων Ιωαννίνων, καθώς και το Σωματείο Ιδιοκτητών Τουριστικών Καταστημάτων, που εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την ανάπτυξη πρωτοβουλιών ενίσχυσης της τοπικής αγοράς.

[via]

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More