<--! -->

Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Κινητοποιηση για νοσηλεια 16χρονης σε κλινικη των ΗΠΑ

«Σήμερα μας χρειάζεται η Αλεξάνδρα, αύριο μπορεί να είναι κάποιος από εμάς». Με αυτό σαν αρχή τους, οι φίλοι της οικογένειας Νιαράκη, με την υποστήριξη του Δήμου Πωγωνίου και της Περιφέρειας Ηπείρου, οργανώνουν την Πέμπτη 2 Αυγούστου, στους Κουκλιούς του Δήμου Πωγωνίου, εκδήλωση οικονομικής συμπαράστασης για την οικογένεια με σύνθημα “Το χαμόγελο της Αλεξάνδρας”. Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν όλοι οι Ηπειρώτες καλλιτέχνες της δημοτικής μουσικής και οι εισπράξεις θα δοθούν για την 16χρονη Αλεξάνδρα.

Η Αλεξάνδρα Νιαράκη, ταλαιπωρείται από μικρό παιδί, με σοβαρά προβλήματα υγείας, λόγω μίας σπάνιας γονιδικής μετάλλαξης. Τώρα απειλείται η ζωή της από έναν όγκο, που πιέζει το δεξί νεφρό. Κανένα ελληνικό νοσοκομείο, δημόσιο ή ιδιωτικό, δεν ανέλαβε την ευθύνη, έτσι μετά από τη θετική απάντηση της Mayo Clinic, στις ΗΠΑ, η Αλεξάνδρα έφυγε για την Αμερική. Υπάρχει πιθανότητα να αντιμετωπιστεί η κατάσταση εκεί, αλλά με ένα τεράστιο κόστος της τάξης των 300.000 – 500.000 ευρώ.

Οι φίλοι της οικογένειας Νιαράκη και εκατοντάδες Γιαννιώτες, αριθμός που καθημερινά μεγαλώνει, ένωσαν τις δυνάμεις τους με μοναδικό στόχο την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας και όχι μόνο, για την εύρεση πρακτικών τρόπων οικονομικής στήριξης της οικογένειας. Στην προσπάθειά τους αυτή έχουν αρωγό το Δήμο Πωγωνίου και την Περιφέρεια Ηπείρου. Εκτός από την εκδήλωση στους Κουκλιούς, έχει ευαισθητοποιηθεί και δίκτυο αλληλεγγύης στο νομό Ιωαννίνων, στους συλλόγους και τις τοπικές κοινότητες, που οργανώνουν πολιτιστικές εκδηλώσεις, στις προσεχείς εβδομάδες. Στόχος τους είναι να δημοσιοποιήσουν το θέμα της Αλεξάνδρας και να συλλέξουν δωρεές.

[via]

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More