<--! -->

Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Ηπειρος: «Θεριακληδες» οι μαθητες μας

Ενδιαφέροντα στοιχεία για τη χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών προκύπτουν από την 7η κατά σειρά πανελλήνια έρευνα στο μαθητικό πληθυσμό την οποία διενήργησε το Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας.

Σε γενικές γραμμές, τα ποσοστά των μαθητών της Ηπείρου που καπνίζουν, πίνουν η κάνουν χρήση απαγορευμένων ουσιών,  δε διαφέρουν σημαντικά από τον πανελλαδικό μέσο όρο.

Τα Γιάννενα  κατατάσσονται μεταξύ των 10 νομών με  τα χαμηλότερα ποσοστά αναφορικά με το κάπνισμα,  την κατανάλωση οινοπνευματωδών όπως και τη χρήση οποιασδήποτε παράνομης ουσίας. Ωστόσο συγκαταλέγονται μεταξύ των 5 περιοχών με τα  υψηλότερα ποσοστά  στη χρήση εισπνεόμενων ουσιών.

Η  Άρτα  κατατάσσεται στη 10η  υψηλότερη θέση στο βαρύ κάπνισμα, ενώ βρίσκεται στην 5η  χαμηλότερη σε σχέση με την  κατανάλωση οινοπνευματωδών. 

Συγκριτικά με το εθνικό δείγμα, η  Πρέβεζα βρίσκεται κοντά στο μέσο όρο  χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών, ενώ στις υπόλοιπες κατηγορίες  συγκαταλέγεται μεταξύ των 6 νομών με τα χαμηλότερα ποσοστά.

Στη  Θεσπρωτία  οι μαθητές  αναφέρουν σε χαμηλότερα ποσοστά χρήση οποιασδήποτε παράνομης ουσίας  ενώ την ίδια στιγμή  η περιοχή  συγκαταλέγεται μεταξύ των 8 Νομών της χώρας με τα υψηλότερα ποσοστά χρήσης εισπνεόμενων ουσιών.

[via]

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More