<--! -->

Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Καθαρισμος οικοπεδων και αλλων εκτασεων

Άμεση και επιτακτική καθίσταται η ανάγκη για άμεσο καθαρισμό και αποψίλωση οικοπέδων και αγροτεμαχίων από τους ιδιοκτήτες τους, προκειμένου να μειωθεί ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιών.

Στο πλαίσιο λήψης προληπτικών και κατασταλτικών μέτρων για την προστασία των κοινόχρηστων χώρων από εκδήλωση πυρκαγιάς, ο Δήμος Ιωαννιτών γνωστοποιεί σε όλους τους ιδιοκτήτες οικοπεδικών και άλλων ακάλυπτων χώρων ότι υποχρεούνται να προβούν στον άμεσο καθαρισμό και την κοπή χόρτων.

Ιδιαίτερη βαρύτητα θα πρέπει να δοθεί στην κοπή χόρτων και γενικά στον καθαρισμό ιδιοκτησιών που βρίσκονται πλησίον του αισθητικού δάσους της πόλης, αλλά και των υπολοίπων δασυλλίων και δασικών εκτάσεων του Δήμου.

Η διαδικασία αυτή θα πρέπει να ολοκληρωθεί άμεσα.

«Προηγήθηκαν πολλές βροχοπτώσεις με αποτέλεσμα η βλάστηση να είναι πολύ μεγάλη. Απευθύνουμε έκκληση σε όλους τους συμπολίτες μας να καθαρίσουν οικόπεδα και αγροτεμάχια, όχι μόνο επειδή είναι υποχρέωσή τους, αλλά γιατί έτσι θα βοηθήσουν από την πλευρά τους να μειωθεί ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς. Πρέπει να ανταποκριθούν άμεσα σε κάτι τέτοιο», σημειώνει σε δήλωσή του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Δημήτρης Νάστος.

Να σημειωθεί ότι από τη νομοθεσία προβλέπεται να ακολουθήσουν έλεγχοι από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου  και όπου δεν έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα θα επιβληθούν οι προβλεπόμενες από το νόμο κυρώσεις.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More