<--! -->

Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

«Χαλκινοι» στη Λουκερνη οι Γ. Τσιλης και Γ. Τζιαλλας

Ένα από τα κορυφαία του κόσμου είναι το πλήρωμα της ελληνικής Τετρακώπου ανδρών, στο οποίο συμμετέχουν οι δύο Γιαννιώτες πρωταθλητές της Κωπηλασίας Γιώργος Τζιάλλας και Γιάννης Τσίλης.

Η συγκεκριμένη βάρκα έχει ήδη εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου και χθες στη Λουκέρνη της Ελβετίας απέδειξε για μία ακόμη φορά με την αγωνιστική της εμφάνιση ότι έχει πολλές πιθανότητες να κερδίσει ένα μετάλλιο τον ερχόμενο Αύγουστο.

Οι Τσίλης και Τζιάλλας, μαζί με τους Στ. Παπαχρήστο και Γ. Χρήστου έδωσαν μεγάλη μάχη στη Λουκέρνη, όπου διεξήχθη το δεύτερο Παγκόσμιο Κύπελλο Κωπηλασίας και τελικά κατόρθωσαν να ανέβουν στο βάθρο, κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο!

Αυτό είναι η δεύτερη φετινή διάκριση εκτός συνόρων για την Τετράκωπο των ανδρών, μετά το ασημένιο  που κατέκτησε πριν λίγες μόλις εβδομάδες στο Βελιγράδι, κατά τους αγώνες του πρώτου Παγκ. Κυπέλλου. Οι δύο αυτές συνεχόμενες διεθνείς επιτυχίες αποδεικνύουν πως το πλήρωμα με τους πρωταθλητές του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων έχει βάσιμες πιθανότητες να ανέβει στο βάθρο και των Ολυμπιακών Αγώνων, δεδομένου ότι στα δύο Κύπελλα αγωνίστηκε ενάντια στα πληρώματα με τα οποία θα βρεθεί αντιμέτωπο και στο Λονδίνο.

Αντίστοιχη ήταν στη Λουκέρνη και η επιτυχία για την πρωταθλήτρια από την Ηγουμενίτσα Αλεξάνδρα Τσιάβου, που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο διπλό Σκιφ ελαφρών βαρών, μαζί με την Χριστίνα Γιαζιτζίδου.

Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι, με την ολοκλήρωση της αποκατάστασης του Στίβου Κωπηλασίας στην Παμβώτιδα, η ελληνική Εθνική Ομάδα πιθανότατα να πραγματοποιήσει ένα τμήμα των καλοκαιρινών της προπονήσεων στα Γιάννινα. Στην αποστολή της θα μετέχουν και τα Ολυμπιακά πληρώματα, με τους Τσίλη, Τζιάλλα, αλλά και την Τσιάβου. Αυτό βέβαια εξαρτάται αποκλειστικά απ’ τον ομοσπονδιακό τεχνικό της ΕΚΟΦΝΣ Τζιάνι Ποστιλιόνε.

Πάντως, την ερχόμενη Κυριακή η Εθνική Ομάδα θα μεταβεί στην Καστοριά, όπου και θα ξεκινήσει τις θερινές προπονήσεις της.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More