<--! -->

Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Αναβαση στον Σμολικα απο τον Ορειβατικο Συλλογο Ιωαννινων

Ανάβαση στον Σμόλικα (2.637μ) θα πραγματοποιήσει ο Ορειβατικός Σύλλογος Ιωαννίνων την Κυριακή 27 Μαΐου 2012.

Θα γίνουν τέσσερις (4) πορείες.
Η πρώτη πορεία διάρκειας 11 ωρών (κατηγορία Δ’) θα ξεκινήσει από την Αγ. Παρασκευή, θα ανεβεί στην κορυφή Μόσια (2.600μ) μέσω της χαράδρας Βαθύλακκου, θα συνεχίσει ως την ψηλότερη κορυφή (2.637μ), και θα κατεβεί πάλι στην Αγ. Παρασκευή περνώντας από την Δρακόλιμνη. Στην πορεία μπορούν να συμμετέχουν μόνο έμπειροι ορειβάτες με τον απαραίτητο εξοπλισμό (γκέτες, μπατόν, πιολέ) και εμπειρία σε συνθήκες χιονιού.

Η δεύτερη πορεία διάρκειας 9 ωρών (κατηγορία Γ’) θα ξεκινήσει από την Αγ. Παρασκευή και θα ανεβεί στην ψηλότερη κορυφή (2.637μ) περνώντας από την Δρακόλιμνη, και θα επιστρέψει στην Αγ. Παρασκευή. Στην πορεία μπορούν να συμμετέχουν μόνο έμπειροι ορειβάτες με τον κατάλληλο εξοπλισμό (γκέτες, μπατόν).

Η τρίτη πορεία διάρκειας 7 ωρών (κατηγορία Β’) θα ξεκινήσει από την Αγ. Παρασκευή, θα φτάσει στην Δρακόλιμνη (2.150μ) και θα επιστρέψει στην Αγ. Παρασκευή. Στην πορεία μπορούν να συμμετέχουν και αρχάριοι ορειβάτες με τον κατάλληλο εξοπλισμό.

Η τέταρτη πορεία διάρκειας 5 ωρών (κατηγορία Α’) θα ξεκινήσει από την Αγ. Παρασκευή, θα φτάσει στην περιοχή Πευκόφυτο (1.665μ) και θα επιστρέψει στην Αγ. Παρασκευή. Στην πορεία μπορούν να συμμετέχουν και αρχάριοι ορειβάτες.

Αναχώρηση 06:30π.μ. από την Περιφέρεια Ηπείρου.
Αρχηγοί πορείας Δ’: Βασιλική Ντάγκα, Αποστόλης Δεμερτζής
Αρχηγός υπόλοιπων πορειών: Γαρυφαλιά Μπέλλου, Κώστας Βασιλείου
Πληροφορίες - δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία του Ορειβατικού Συλλόγου, 28ης Οκτωβρίου 17Α (εντός στοάς) καθημερινά 19:00-21:00. Τηλ. 26510-22138. http://www.orivatikos.gr.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More