<--! -->

Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Προς δημοπρατηση μεσα στον Ιουνιο 3 εργα στα Ιωαννινα

Στη φάση της δημοπράτησης περνούν τρία έργα ακόμη έργα του Δήμου Ιωαννιτών. Πρόκειται για την ανάπλαση του παραδοσιακού κέντρου Περάματος το οποίο δημοπρατείται στις 19 Ιουνίου, την αποχέτευση ακαθάρτων λυμάτων της Πεδινής το οποίο δημοπρατείται στις 26 Ιουνίου και την ανάπλαση του πάρκου παλαιού δημαρχείου και ανακατασκευή της παιδικής χαράς το οποίο δημοπρατείται στις 19 Ιουνίου.

Το έργο της ανάπλασης του παραδοσιακού κέντρου Περάματος έχει προϋπολογισμό 687 χιλιάδων ευρώ και είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα». Το έργο περιλαμβάνει την μετατροπή των οδών σε ήπιας κυκλοφορίας, την δημιουργία τεχνητών εμποδίων για αποθάρρυνση της υπερτοπικής κίνησης, την απαγόρευση στάθμευσης αυτοκινήτων, την ανάπλαση των πεζοδρομίων, τη συμπλήρωση του δικτύου αποχέτευσης ομβρίων, την εγκατάσταση νέου ηλεκτροφωτισμού και την διαμόρφωση ζωνών πρασίνου. Με την ολοκλήρωση του έργου αυτού επιτυγχάνεται η ανάδειξη του παραδοσιακού κέντρου του Περάματος και η πλήρης λειτουργικότητά του.

Η αποχέτευση ακαθάρτων λυμάτων Πεδινής έχει προϋπολογισμό 5,7 εκατομμυρίων ευρώ και χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας- Στερεάς- Ηπείρου. Περιλαμβάνει την κατασκευή δικτύου ακαθάρτων λυμάτων συνολικού μήκους 19.950 μέτρων που θα εξυπηρετεί τον παλιό οικισμό και τμήμα της επέκτασης όπως και την κατασκευή αντλιοστασίου για την μεταφορά των λυμάτων στο εργοστάσιο βιολογικού καθαρισμού.

Η ανάπλαση του πάρκου παλαιού δημαρχείου και η ανακατασκευή της παιδικής χαράς έχει προϋπολογισμό 780 χιλιάδων ευρώ. Το έργο αφορά στην διαμόρφωση και ανάπλαση του πάρκου στο παλιό δημαρχείο που περιβάλλεται από τις οδούς Μπιζανίου, Θαρύπα και Σπύρου και την αναβάθμιση της παιδικής χαράς. Στοχεύει δε στην ενοποίηση της κεντρικής πλατείας με τον προς διαμόρφωση χώρο, την αποκατάσταση της κίνησης των πεζών από την Καλούτσιανη και τη λεωφόρο Δωδώνης, την αποκατάσταση και χρήση του πάρκου από τους πολίτες και την ριζική αναμόρφωση της παιδικής χαράς. Το έργο περιλαμβάνει επίσης την εγκατάσταση υπόγειου σταθμού ηλεκτροδότησης και την υπογειοποίηση του δικτύου των οδών Θαρύπα και Μπιζανίου.

«Στη σημερινή, πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση, το ΕΣΠΑ αποτελεί την βασική, σίγουρη χρηματοδοτική πηγή. Όλος ο μηχανισμός του Δήμου δουλεύει ώστε να εκμεταλλευτούμε κάθε ευκαιρία που δίνεται για την ένταξη και την χρηματοδότηση έργων. Είμαστε ικανοποιημένοι από τα αποτελέσματα που έχουμε μέχρι σήμερα. Οι τρεις δημοπρατήσεις που θα γίνουν τον επόμενο μήνα, αποδεικνύουν ότι η Δημοτική Αρχή σχεδιάζει και υλοποιεί με τα ίδια κριτήρια στην πόλη και την περιφέρεια κάνοντας πράξη την δέσμευσή της για ισόρροπη ανάπτυξη» τόνισε σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος.

[via]

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More