<--! -->

Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

12 εκ. ευρω χρηματοδοτηση για τις μελετες του Εμπορευματικου Κεντρου Θεσπρωτιας

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα υποστηρίξει, με τη χορήγηση χρηματοδότησης ύψους άνω των 12 εκατ. ευρώ του διευρωπαϊκού δικτύου μεταφορών (ΔΕΔ-Μ), ένα έργο για την ενίσχυση της παροχής βιώσιμων, τακτικών και αξιόπιστων υπηρεσιών θαλάσσιας μεταφοράς μεταξύ του λιμένα της Βενετίας στην Ιταλία και του λιμένα της Ηγουμενίτσας. Η χρηματοδότηση θα χρησιμοποιηθεί τόσο για την εκτέλεση των έργων καθαυτών όσο και για τη διενέργεια μελετών.

Το έργο θα συντελέσει στη μείωση του οικονομικού, κοινωνικού και περιβαλλοντικού κόστους που σχετίζεται με λιμενικές δραστηριότητες και δραστηριότητες διοικητικής μέριμνας στη Βενετία και την Ηγουμενίτσα.

Το συγκεκριμένο έργο εντάσσεται στο πλαίσιο μιας ευρύτερης δράσης για την παροχή στους χρήστες του λιμένα της Βενετίας και των λιμένων της Πάτρας και της Ηγουμενίτσας στη Δυτική Ελλάδα ολοκληρωμένων υπηρεσιών όσον αφορά λιμένες, συνδέσεις με την ενδοχώρα και διοικητική μέριμνα.

Στην Ηγουμενίτσα, θα εκπονηθούν οι μελέτες των κτιρίων και των έργων υποδομής (όπως απαιτείται από την ελληνική νομοθεσία) για την ανάπτυξη εμπορευματικού κέντρου.

[via]

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More