<--! -->

Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Ημερες γνωριμιας με το Πανεπιστημιο Ιωαννινων

Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, στην προσπάθειά του να ενημερώσει τους μαθητές της πόλης, εγκαινιάζει φέτος το θεσμό της "Ανοιχτής Ημέρας Γνωριμίας με το Πανεπιστήμιο".

Κατά τη διάρκεια της ημέρας αυτής, οι προσκεκλημένοι μαθητές της Β΄ Λυκείου, συνοδευόμενοι από τους καθηγητές τους, θα έχουν τη δυνατότητα να ξεναγηθούν στα Τμήματα του Πανεπιστημίου και να περιηγηθούν στην Κεντρική Βιβλιοθήκη και την Πανεπιστημιούπολη.

Η εφετινή Ανοιχτή Ημέρα Γνωριμίας θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 27 Απριλίου. Στη διάρκειά της, ο Υπεύθυνος κάθε Ακαδημαϊκού Τμήματος θα υποδέχεται τους επισκέπτες μαθητές και τους συνοδούς καθηγητές και θα τους ξεναγεί στους χώρους και τα εργαστήρια του Τμήματός του. Η ξενάγηση θα ολοκληρώνεται με μία σύντομη συζήτηση, κατά την οποία οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να θέσουν ερωτήσεις και να πάρουν υπεύθυνες απαντήσεις.
Στη συνέχεια οι μαθητές θα μπορούν, εάν το επιθυμούν, να επισκεφθούν και άλλα Τμήματα του Πανεπιστημίου.

Προκειμένου οι μαθητές να είναι επαρκώς κατατοπισμένοι σχετικά με τα Τμήματα που θα επισκεφθούν, κρίθηκε σκόπιμη η διοργάνωση μιας ενημερωτικής ημερίδας, η οποία θα προηγηθεί της ξενάγησης. Έτσι, την Πέμπτη 26 Απριλίου οι μαθητές, διαχωρισμένοι σε ομάδες ανάλογα με την κατεύθυνση σπουδών που έχουν επιλέξει, θα παρακολουθήσουν μια διεξοδική παρουσίαση κάθε Τμήματος από τον Πρόεδρό του.

Πρόγραμμα εκδήλωσης της Πέμπτης 26/4
- Αίθουσα «Γεώργιος Μυλωνάς»
09.00 Υποδοχή Μαθητών Θεωρητικής Κατεύθυνσης
09.15 Χαιρετισμός από τον Αντιπρύτανη, Καθηγητή κ. Γεώργιο Καψάλη
09.30 Έναρξη παρουσιάσεων

- Αίθουσα Συνεδριακού Κέντρου «Κάρολος Παπούλιας»
09.00 Υποδοχή Μαθητών Θετικής/Τεχνολογικής Κατεύθυνσης και διαχωρισμός των υποομάδων
09.30 Χαιρετισμός από τον Αντιπρύτανη, Καθηγητή κ. Γεώργιο Καψάλη
09.45 Έναρξη παρουσιάσεων

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More