<--! -->

Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Σφοδρη επιθεση της Περιφερειας εναντιον της Διοικησης του ΤΕΕ Ηπειρου

Με σκληρή γλώσσα, απαντά η Περιφέρεια Ηπείρου σε επιστολή του ΤΕΕ προς τα συναρμόδια υπουργεία με την οποία το Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για τη λίμνη χαρακτηρίζεται ως το χειρότερο που υπήρξε ποτέ.

Στην επιστολή του το ΤΕΕ σημείωνε ότι το σχέδιο προεδρικού διατάγματος , “όχι μόνο δεν προστατεύει την λίμνη, αλλά δημιουργεί προϋποθέσεις για την καταπάτηση των υδάτινων εκτάσεων και τον περιορισμό της επιφάνειας της”.

Στην απάντησή της η περιφέρεια συνδέει την επιστολή αυτή του ΤΕΕ με την προεκλογική περίοδο και επισημαίνει: «Η τελευταία παρέμβαση - και μάλιστα μία εβδομάδα προ των βουλευτικών εκλογών - του Τμήματος Ηπείρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος για το Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος προστασίας της λίμνης Παμβώτιδας, πλήττει ευθέως την αξιοπιστία και ιδιαίτερα το ρόλο του ως επιστημονικού συμβούλου της Πολιτείας.

Ο Πρόεδρός του όφειλε και οφείλει, προκειμένου να προασπίσει το κύρος του Οργάνου, να παραμείνει εκτός των πολιτικών αντιπαραθέσεων και κυρίως να διαχωρίσει το ρόλο του Προέδρου από αυτόν του αντιπολιτευόμενου περιφερειακού συμβούλου».

[via]

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More