<--! -->

Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

52 προϊοντα στο Καλαθι της Ηπειρου

Το «Καλάθι των Αγροτικών Προϊόντων της Ηπείρου» παρουσιάστηκε κατά τη συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής Διαβούλευσης η οποία πραγματοποιήθηκε στην Άρτα, στο Ξενοδοχείο «ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ».

Το «Καλάθι», για το οποίο η διαδικασία ξεκίνησε πριν έξι μήνες, αφορά περίπου 52 προϊόντα τα οποία κατανέμονται σε τέσσερις κατηγορίες: α) Προϊόντα εθνικής σημασίας με εξαγωγικό προσανατολισμό, β) Παραδοσιακά προϊόντα, γ) Προϊόντα για επάρκεια της εγχώριας αγοράς και δ) Προϊόντα υψηλής γαστρονομίας (Delicatessen).

Τα επόμενα βήματα που χρειάζεται να γίνουν για την υλοποίηση του «Καλαθιού» αυτού και είναι: Η σύσταση της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης για την προώθηση των προϊόντων, η πιστοποίηση των προϊόντων που θα επιλεγούν από την επιστημονική επιτροπή, με σήμα ΠΟΠ είτε γεωγραφικής ένδειξης.

Τρίτο βήμα είναι η δόμηση του ηλεκτρονικού εμπορίου μεταξύ των καταναλωτών και των εμπόρων – μια πρόταση η οποία έχει εγκριθεί από τη Γραμματεία της Ψηφιακής Σύγκλησης και είναι ύψους 200.000 ευρώ – και το τέταρτο βήμα είναι το στήσιμο ενός μηχανισμού όπου θα πιστοποιεί τα προϊόντα με το χαρακτηρισμό «Ηπειρωτικό προϊόν».

[via]

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More