<--! -->

Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

ΠΑΣ Γιαννινα - Ολυμπιακος 0-4 για την 29 Αγων. της Super League

Σε αντίθεση με το κάζο της προηγούμενης αγωνιστικής όταν στο ματς-φιέστα για την κατάκτηση του τίτλου με την Κέρκυρα ηττήθηκε με κακή εμφάνιση, ο Ολυμπιακός στους Ζωσιμάδες έπαιξε ως πρωταθλητής και πέρασε με το εντυπωσιακό 4-0 από τα Γιάννινα. Σ' έναν κακό αγωνιστικό χώρο, οι παίκτες του Βαλβέρδε αγωνίστηκαν στο ρελαντί στο πρώτο 45λεπτο, αλλά στο δεύτερο ανέβασαν ταχύτητα και... σκόρπισαν τον ΠΑΣ, που είχε ήδη εξασφαλίσει την παραμονή. Ο Τζιμπούρ σημείωσε δύο τέρματα, ο Μιραλάς είχε ανοίξει το σκορ, φτάνοντας τα 20 προσωπικά γκολ στο πρωτάθλημα, ενώ το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Φετφατζίδης με εντυπωσιακό τρόπο.

Χωρίς γκολ και χωρίς πολλές μεγάλες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος στους Ζωσιμάδες, σ' ένα ματς δίχως βαθμολογικό ενδιαφέρον για τους δύο αντιπάλους. Ο ήδη πρωταθλητής Ολυμπιακός είχε κατά κύριο λόγο την πρωτοβουλία των κινήσεων και δύο-τρεις καλές στιγμές, ωστόσο η καλύτερη ευκαιρίας ανήκει στον ΠΑΣ Γιάννινα, που ήθελε να γιορτάσει με θετικό αποτέλεσμα την εξασφάλιση της παραμονής στην κατηγορία.

Οι παίκτες του Βαλβέρδε, που δεν έπιασαν ρυθμό στο πρώτο 45λεπτο, απείλησαν δύο φορές στο πρώτο δεκάλεπτο με Μιραλάς και Ορμπάιθ, ενώ ο βέλγος είχε μία ακόμα καλή στιγμή με την συμπλήρωση του μισάωρου. Τρία λεπτά νωρίτερα ο Βίλα αστόχησε από εξαιρετικά ευνοϊκή θέση μετά από γύρισμα του Κυριάκου, χάνοντας την ευκαιρία να παραβιάσει την εστία του Κάρολ και να δώσει το προβάδισμα στους γιαννιώτες.

Στην επανάληψη τα δεδομένα και η εικόνα της αναμέτρησης άλλαξαν, με τους ερυθρολεύκους να σοβαρεύουν, να ανεβάζουν ρυθμούς και να βρίσκουν γρήγορα τον δρόμο προς τα δίχτυα. Σκόρερ ήταν ο συνήθης ύποπτος, Κέβιν Μιραλάς, που εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο τη σέντρα του Αμπντούν στο 53' και με ψύχραιμο πλασέ σημείωσε το 20ό του φετινό τέρμα. Ο Φουστέρ δεν κατάφερε στο 60' να διπλασιάσει τα τέρματα του Ολυμπιακού, αλλά ο Τζιμπούρ στο 64' ήταν εύστοχος και με σουτ μέσα από την περιοχή έγραψε το 2-0 υπό πίεση.

Ο Ολυμπιακός δεν κατέβασε ταχύτητα και έδωσε διαστάσεις θριάμβου στην εκτός έδρας επικράτησή του. Αρχικά ο Τζιμπούρ πανηγύρισε και δεύτερο τέρμα στο 72', ανεβάζοντας κι άλλο τον δείκτη του σκορ, ενώ στο 75' ο Φετφατζίδης μετά από ωραίο συνδυασμό και άψογο τελείωμα νίκησε για τέταρτη φορά τον Κηπουρό, γράφοντας το 4-0. Οι ερυθρόλευκοι είχαν την ευκαιρία και για πέμπτο τέρματα, ωστόσο ο Μιραλάς στο 84' στάθηκε άτυχος, σημαδεύοντας το δοκάρι.

[via]

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More