<--! -->

Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Με τη στηριξη των Νοσοκομειων η λειτουργια των δημοτικων ιατρειων

Η λειτουργία των δημοτικών κοινωνικών ιατρείων θα γίνει με τη συνεργασία των δύο νοσοκομείων της περιοχής. Αυτό ανακοίνωσε ο Πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ Φίλιππος Τσουμάνης μετά τη συνεργασία που είχε με τον διοικητή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Βασίλη Δημόπουλο και τον διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου «Χατζηκώστα» Φώτη Βάββα.

Τα δύο νοσηλευτικά ιδρύματα της περιοχής θα στηρίξουν τη λειτουργία των ιατρείων παρέχοντας δωρεάν εξετάσεις σε περιπτώσεις ασθενών που θα τις έχουν ανάγκη και θα παραπέμπονται από τους γιατρούς του Δημοτικών Ιατρείων.

Συγχρόνως ο ΟΚΠΑΠΑ εγκαινιάζει τη συνεργασία με την Μαιευτική- Γυναικολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου με στόχο τον προληπτικό έλεγχο των γυναικών της περιοχής.

Ύστερα από τη συνεργασία του κ. Τσουμάνη με τον Καθηγητή και Διευθυντή της Γυναικολογικής Κλινικής Θεόδωρο Στέφο και την καθηγήτρια παθολογικής ανατομίας  Βασιλική Μαλάμου- Μήτση, ξεκινά άμεσα και στο Δήμο Ιωαννιτών ο προληπτικός έλεγχος.

Η αρχή θα γίνει την ερχόμενη Παρασκευή, όπου η μονάδα θα βρίσκεται στον Κατσικά. Εκεί μπορούν να προσέλθουν γυναίκες από την Δημοτική Ενότητα Παμβώτιδας για δωρεάν προληπτικές εξετάσεις και τη διενέργεια τεστ Παπανικολάου.

Το αμέσως επόμενο διάστημα και σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν εγκαίρως η Κινητή Μονάδα θα επισκεφθεί όλες τις έδρες των Δημοτικών Ενοτήτων.

Ο Πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ Φίλιππος Τσουμάνης ευχαρίστησε τους διοικητές των δύο νοσοκομείων για τη συνεργασία αυτή σημειώνοντας ότι είναι ιδιαίτερα σημαντική για το Δήμο.

«Μας ικανοποιεί το γεγονός ότι τόσο οι Διοικήσεις των Νοσοκομείων όσο και το επιστημονικό προσωπικό στηρίζουν ενεργά τις πρωτοβουλίες του Δήμου στον τομέα της υγείας. Θεωρούμε ότι η συνεργασία αυτή είναι πολύτιμη για την παροχή υπηρεσιών σε συμπολίτες μας που έχουν τις έχουν απόλυτη ανάγκη. Άλλωστε με την συνεργασία όλων μπορούμε πραγματικά να ανακουφίσουμε όλους πλήττονται από την οικονομική κρίση», υπογράμμισε ο κ. Τσουμάνης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More