<--! -->

Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Απαντηση Υπ. Εθνικης Αμυνας για τα Κεντρα Εκπαιδευσης Νεοσυλλεκτων

Απάντηση στο αίτημα που είχε υποβάλλει ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης σχετικά με τη διατήρηση των Κέντρων Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων που λειτουργούν στην Ήπειρο, έδωσε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Δ. Αβραμόπουλος.

Συγκεκριμένα σε επιστολή του προς τον Περιφερειάρχη, αναφέρει ότι υπάρχει εντολή προς τα Γενικά Επιτελεία να διαμορφώσουν σχέδια αναδιάρθρωσης των στρατοπέδων, στο πλαίσιο της νέας δομής των Ενόπλων Δυνάμεων, συμπεριλαμβανομένων και των Κέντρων Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων.

«Οι οριστικές αποφάσεις που θα αφορούν, είτε την συνέχιση λειτουργίας των στρατοπέδων με τη σημερινή τους μορφή, είτε τον επανακαθορισμό της λειτουργίας τους ανά την Επικράτεια, θα ληφθούν μόλις ολοκληρωθεί ο προαναφερθείς σχεδιασμός. Σε κάθε περίπτωση, γνώμονας των όποιων αποφάσεων θα είναι τόσο η επιχειρησιακή ετοιμότητα και λειτουργική επάρκεια των Ενόπλων Δυνάμεων, όσο και οι κοινωνικές συνέπειες που απορρέουν από τη διακοπή λειτουργίας ενός στρατοπέδου για τις τοπικές κοινωνίες», καταλήγει στην επιστολή του ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Περιφερειάρχης Ηπείρου με έγγραφο του προς το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το ΓΕΕΘΑ και το ΓΕΣ, ζητούσε να εκτιμήσουν τις κοινωνικές συνέπειες στην Ήπειρο, από μια απόφαση κατάργησης των Κ.Ε.Ν., ειδικά στη σημερινή δύσκολη οικονομικά περίοδο. Επαναλάμβανε επίσης τη θέση της Περιφερειακής Αρχής, για τη λειτουργία των Κέντρων Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων σε ακριτικές και παραμεθόριες περιοχές, «προκειμένου να στηρίζουν τις τοπικές κοινωνίες και να εκπληρώνουν κατά τον καλύτερο τρόπο το ρόλο τους».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More