<--! -->

Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

ΕΟΖ: Προταση για ολη την Ηπειρο

Τη δημιουργία Ειδικής Οικονομικής Ζώνης (ΕΟΖ) σ' όλη την Ηπειρο και όχι μόνο στην παραμεθόριο περιοχή της, ενέκρινε ομόφωνα η Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔ) της συγκεκριμένης περιφέρειας.

Οπως τονίστηκε σε σχετική συνεδρίαση της ΠΕΔ, εκτός από το δήμο Πωγωνίου, που αρχικά έδειξε ενδιαφέρον για να αποτελέσει ΕΟΖ, τελικά και οι περιοχές της Κόνιτσας και των Φιλιατών, εκδήλωσαν ανάλογη επιθυμία, με αποτέλεσμα η ΠΕΔ να συμφωνήσει σε πρόταση για κοινή ζώνη σ' όλη την Ηπειρο.

Ακόμη αποφασίστηκε να ανατεθεί η υλοποίηση μελέτης για τη βιωσιμότητα υλοποίησης μίας ΕΟΖ στην Ηπειρο, έτσι ώστε να διαπιστωθεί εάν θα υπάρξει ενδιαφέρον από ιδιώτες να επενδύσουν στην περιοχή, εφόσον αυτή απολαμβάνει κάποιων ειδικών αναπτυξιακών-διοικητικών-φορολογικών κινήτρων. Ο δήμος Πωγωνίου ήδη συντάσσει πρόταση για την υλοποίηση ΕΟΖ, την οποία εκτιμάται ότι θα έχει περατώσει μέχρι το Πάσχα. Για το σκοπό αυτό πρόσφατα συναντήθηκε ο γενικός γραμματέας Στρατηγικών Επενδύσεων του υπουργείου Ανάπτυξης, Π. Σελέκος με τον περιφερειάρχη Ηπείρου Α. Καχριμάνη και το δήμαρχο Πωγωνίου Κ. Καψάλη. Μέχρι το Καλοκαίρι, το υπουργείο Ανάπτυξης εκτιμάται ότι θα έχει λάβει τις τελικές του αποφάσεις για το σχέδιο ανάπτυξης ΕΟΖ στην Ελλάδα, το οποίο βέβαια πρέπει να εγκριθεί από την Ε.Ε.

[via]

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More