<--! -->

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Και στα Γιαννενα διοργανωση TEDx. Ικανοποιηση απο τις συμμετοχες

Ιδιαίτερα μεγάλο ενδιαφέρον έδειξαν οι Γιαννιώτες στην προεγγραφή για την παρακολούθηση του TEDxIoanninaLive, που θα διοργανωθεί στα Γιάννενα την Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου.

Μέσα σε δύο ώρες συμπληρώθηκε ο απαιτούμενος αριθμός, ενώ θα υπάρξει και κλήρωση, μεταξύ των θέσεων αναμονής που θα δημιουργηθούν από την εγγραφή στο σύστημα μέχρι την Κυριακή 19/2, για τις υπόλοιπες διαθέσιμες θέσεις.

Το TEDx είναι μια ανεξάρτητη πρωτοβουλία ομάδας πολιτών, που με την έγκριση του ιδρύματος των TED, διοργανώνουν μια βραδιά ζωντανής αναμετάδοσης της 2ης μέρας του περίφημου πλέον TED Conference από την Καλιφόρνια, με πολλές παράπλευρες εκδηλώσεις. Η εκδήλωση θα φιλοξενηθεί, στον Πολυχώρο των παλιών σφαγείων. Σημειώνουμε, ότι λόγω της διαφοράς ώρας, η εκδήλωση ξεκινά στις 5:00 το απόγευμα και θα τελειώσει μετά τις 5:00 τα ξημερώματα.

Η λέξη TED, είναι τα αρχικά των λέξεων Τεχνολογία (technology), Ψυχαγωγία (entertainment), Σχέδιο (design), και αποτελούν τα βασικά στοιχεία των παρουσιάσεων σε κάθε εκδήλωση TED.
Παρουσιάσεις που αντιπροσωπεύουν την κεντρική ιδέα “Ιδέες που αξίζει να διαδοθούν” (ideas worth spreading) και σε εκδηλώσεις που φιλοξένησαν ανθρώπους σαν τον Αλ Γκορ, τον Γκόρντον Μπράουν, την Ίζαμπελ Αλιέντε, τον Μπιλ Γκέιτς, αλλά και άλλους πολλούς επώνυμους και ανώνυμους ανθρώπους της επιστήμης, της τέχνης, του πολιτισμού, της δράσης και της διανόησης που μπορούν να συνεισφέρουν με τις γνώσεις και την εμπειρία τους στην ανάπτυξη των νέων ιδεών αλλά και τη δημιουργία μιας πιο ενεργητικής φιλοσοφίας των πολιτών.

Η ομάδα του TEDxIoannina, που αποτελείται από περισσότερους από 60 εθελοντές, ήδη έχει σχεδιάσει και τις επόμενες κινήσεις της. Στις 5 Απριλίου θα διοργανώσει το TEDxIoanninaChange, ενώ μέσα στο καλοκαίρι ετοιμάζει και μια εκδήλωση έκπληξη.

Όλες οι εκδηλώσεις, τελούν υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Ιωαννιτών, ενώ το κόστος τους θα καλυφθεί από χορηγίες σε είδος, τοπικών επιχειρήσεων .

Οι οργανωτές, μας προσκαλούν όλους λοιπόν στα Σφαγεία, την Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου, για μια διαφορετική εμπειρία TED.

Περισσότερες πληροφορίες υπάρχουν στο www.tedxioannina.com.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More