<--! -->

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Η Protergia κανει πρασινη... "αποβαση" στην Ηπειρο

Μια σειρά από σημαντικές επενδύσεις στον τομέα των ΑΠΕ υλοποιεί στην περιφέρεια της Ηπείρου η εταιρεία Protergia, ο ενεργειακός βραχίονας του ομίλου Μυτιληναίος. Όπως ανακοίνωσε προ ημερών ο εντεταλμένος σύμβουλος της εταιρείας Ντίνος Μπενρουμπή, η Protergia δραστηριοποιείται ενεργά στην Ήπειρο με συνολικά 12 έργα ΑΠΕ:

- 9 Αιολικά Πάρκα συνολικής ισχύος 148 MW στους Νομούς Πρέβεζας, Θεσπρωτίας και Ιωαννίνων (σε αδειοδοτική διαδικασία).

- 2 Μικροί Υδροηλεκτρικοί Σταθμοί συνολικής ισχύος 9 MW στο Νομό Ιωαννίνων (σε αδειοδοτική διαδικασία).

- 1 Φωτοβολταϊκός σταθμός ισχύος 5 MW σε λειτουργία στο Νομό Άρτας.

Ιδιαίτερη μνεία έκανε ο κ. Μπενρουμπή στο φωτοβολταϊκό πάρκο της Άρτας ένα έργο που έχει εγκατασταθεί σε συνολική έκταση 120 στρ. και αποτελείται από 17.240 πολυκρυσταλλικά φωτοβολταϊκά πλαίσια του οίκου Suntech, ονομαστικής ισχύος 290Wp έκαστο. Στο έργο χρησιμοποιήθηκαν αντιστροφείς της SMA και μετασχηματιστές της ABB. Επίσης υπάρχει δυνατότητα πλήρους τηλε-επίβλεψης η οποία περιλαμβάνει από ενημέρωση για την στιγμιαία κατάσταση της παραγωγής του πάρκου μέχρι και εικόνα από τις κάμερες ασφαλείας. Το έργο αναμένεται να παράγει 6.200 MWh ετησίως και η λειτουργία του σταθμού συντελεί στη μείωση των αερίων του θερμοκηπίου τουλάχιστον κατά 3.000 ισοδύναμους τόνους CO2 ετησίως, ποσότητα που αντιστοιχεί με τη δημιουργία ενός νέου δάσους 7.500 στρεμμάτων Η κατασκευή του έργου εκτελέστηκε από την ΒΙΟΣΑΡ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ.

Ο πράσινος στόχος του 2012

Για φέτος όπως τόνισε ο κ. Μπενρουμπή η εταιρεία στοχεύει να κατασκευάσει επτά αιολικά πάρκα συνολικής ισχύος 142,8MW. Το μεγαλύτερο εξ αυτών (Αιολικό Πάρκο Πεταλάς) θα έχει ισχύ 48MW. Σήμερα η Protergia διαθέτει σε λειτουργία πέντε αιολικά πάρκα ισχύος 36MW, τέσσερα μικρά υδροηλεκτρικά ισχύος 6MW και 4 φωτοβολταϊκούς σταθμούς ισχύος 14MW.

[via]

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More