<--! -->

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Ανακοινωση της Λαϊκης Συσπειρωσης για τις μειωσεις διδακτρων απο το Πνευματικο Κεντρο

Για το 2012 τα χρήματα που πληρώνουν οι γιαννιώτες για να μπορούν τα παιδιά τους να έχουν τις υπηρεσίες της κοινωφελούς επιχείρησης (Ωδείο, Σχολές Χορού, Εικαστικό Εργαστήρι κλπ) είναι 311.135,00€.
    Στην ανακοίνωσή τους ο Δήμαρχος με τον κ.Ελισαφ αναφέρουν ότι αυτά τα χρήματα τα παίρνουν από 1200 παιδιά λαϊκών οικογενειών. Άρα επιβαρύνουν με 260,00€ κάθε οικογένεια. Η μείωση που περηφανεύονται είναι δηλαδή 26 ευρώ για κάθε παιδί για όλο το χρόνο.
    Εχθές η συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου αποφάσισε 20% μείωση στους ήδη μειωμένους μισθούς των λαϊκών οικογενειών, και 30% μείωση των μισθών της νέας γενιάς. Ήδη με τις αυξήσεις της φορολογίας και την ακρίβεια οι εργαζόμενοι έχουν χάσει το 40% τους εισοδήματός τους
    Δεν μπορούν οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ στα Γιάννενα, να κοροϊδεύουν με αυτό τον τρόπο. Δεν αποτελεί λύση η μείωση κατά 10%. Αποτελεί εμπαιγμό. Λύση για την λαϊκή οικογένεια είναι η κατάργηση των διδάκτρων. Οι οικογένειες σήμερα δεν αντέχουν να βάλουν πετρέλαιο στα σπίτια. Δεν τους περισσεύει ούτε 1 ευρώ! 
    Οι γιαννιώτες ήδη έχουν πληρώσει μέσα από την δυσβάσταχτη δημοτική φορολογία για όλες αυτές τις υπηρεσίες. Έχουν πληρώσει ήδη μέσα από την κρατική φορολογία, και την επιχορήγηση του κράτους στο Δήμο.  Τα δίδακτρα και τα τροφεία –όσο υπάρχουν, ότι ύψος και να έχουν – αποτελούν άλλο ένα ταξικό κριτήριο στα παιδιά των λαϊκών οικογενειών που πρέπει να διαλέξουν αν θα ζεσταθούν, αν θα φάνε ή αν θα πάνε στο Ωδείο.
    Ζητάμε άμεσα: κατάργηση όλων των Δημοτικών φόρων και ανταποδοτικών τελών για τη λαϊκή οικογένεια.
    Εξασφάλιση των χρημάτων από φορολογία στο μεγάλο κεφάλαιο.     Κατάργηση όλων των διδάκτρων και των τροφείων τώρα!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More