<--! -->

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Ενημερωση για τις κοπες δεντρων

Λόγοι μεγάλης επικινδυνότητας, ήταν αυτοί που υποχρέωσαν το Τμήμα Πρασίνου του Δήμου Ιωαννιτών να προχωρήσει στην κοπή δέντρων στην παραλίμνιο.

Συγκεκριμένα, με τη σύμφωνη γνώμη της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου, κόπηκαν λεύκες τεραστίων διαστάσεων, επικίνδυνες για τη δημόσια ασφάλεια, στην περιοχή της Μακαρίου, ανάμεσα στο ΚΕΠΑΒΙ και το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής.

Από το Τμήμα Πρασίνου και τη Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου ενημερώθηκαν εγγράφως τόσο ο Φορέας Διαχείρισης της Λίμνης όσο και η Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου για ανάλογες παρεμβάσεις και σε άλλα σημεία και αναμένεται απάντηση.

Συγκεκριμένα, κρίνεται απαραίτητη η κοπή δέντρων, στην Ακτή Μιαούλη και ειδικά στο τμήμα που βρίσκεται κάτω από τον τοίχο που χωρίζει το τμήμα του πεζοδρομίου με τον αιγιαλό της λίμνης. Επειδή στον πεζόδρομο αυτό κινείται και αθλείται πολύς κόσμος σε καθημερινή βάση, θα πρέπει για την ασφάλεια των πολιτών να γίνουν οι ανάλογες παρεμβάσεις. Ταυτόχρονα θα γίνει και γενικός καθαρισμός του αιγιαλού από ογκώδη αντικείμενα που έχουν εναποτεθεί παρανόμως στο σημείο.

Το τμήμα πρασίνου κρίνει επίσης απαραίτητες τις επεμβάσεις στο χώρο που υπάρχει στο Πάρκο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, στην παραλίμνια περιοχή, κάτω από την οδό Βογιάννου, όπου υπάρχουν δέντρα επικίνδυνα για την ασφάλεια όσων επισκέπτονται την περιοχή.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More