<--! -->

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Επεκτεινεται και ενοποιειται το ασυρματο δικτυο του Δημου Ιωαννιτων

Με συγκεκριμένο σχέδιο και πρόγραμμα ο Δήμος Ιωαννιτών επεκτείνει και ενοποιεί λειτουργικά, το ασύρματο δίκτυο κορμού, με στόχο να καλυφθεί ολόκληρο το λεκανοπέδιο.

Στην παρούσα λειτουργική κατάσταση το δίκτυο περιλαμβάνει ασύρματους κόμβους οι οποίοι βρίσκονται στα ακόλουθα σημεία: Κέντρο της πόλης, Λιθαρίτσια, Μώλος, Λιγγιάδες, Δρίσκο, Κατσικά, Ανατολή, Πέραμα, Νησί, Πέραμα, ΕΑΝΚΙ Λιμνοπούλα, Σπήλαιο Περάματος, Μάρμαρα, Σταυράκι, Πεδινή, Πλατεία Χατζή, Καστρίτσα, Δροσοχώρι, Δαφνούλα, Ηλιόκαλη, Πλατανιά, Ελληνικό, Κουτσελιό, Χαροκόπι κ.α.

Συνολικά οι ασύρματοι κόμβοι που αποτελούν τον κορμό του δικτύου ξεπερνούν τους πενήντα ενώ σταδιακά θα ενοποιηθούν λειτουργικά και πολλοί άλλοι.

Τα οφέλη από την ανάπτυξη του δικτύου αυτού είναι πολλά και σημαντικά. Μεταξύ των άλλων:

-        παρέχει την δυνατότητα να εξυπηρετούνται οι πολίτες του Δήμου από τις κατά τόπους Δημοτικές Ενότητες και Κοινότητες μέσω των κεντρικών εφαρμογών που βρίσκονται στο κέντρο Πληροφορικής του Δήμου (Δημοτολόγιο, Πρωτόκολλο, Οικονομική Υπηρεσία)

-        δίνει την δυνατότητα σε όλα τα Κ.Ε.Π. και ειδικά αυτά των απομακρυσμένων Δημοτικών Ενοτήτων να προσφέρουν ταχύτερη εξυπηρέτηση στους πολίτες

-        παρέχει ασύρματο δίκτυο πρόσβασης σε κεντρικά σημεία (πλατείες, σχολεία, πάρκα) όλων των κοινοτήτων στις οποίες υπάρχουν οι κόμβοι (π.χ. Νησί, Μάρμαρα, Καστρίτσα, Δαφνούλα, Σταυράκι, Σπήλαιο Περάματος κ.α.) και

-        διασυνδέει λειτουργικά πολλά σχολεία των Δημοτικών Ενοτήτων με το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο.

Πέραν αυτού ο Δήμος Ιωαννιτών αξιοποιεί τις υπηρεσίες του, την λειτουργικότητα των εφαρμογών του και τις παρεχόμενες υπηρεσίες από τους πολίτες μέσω του δικτύου οπτικών ινών. Το δίκτυο βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο λειτουργικής ενοποίησης και περιλαμβάνει αρκετούς ενεργούς κόμβους. Ανάμεσα σε αυτούς είναι: Δημαρχείο, Πνευματικό Κέντρο, Δημοτικό Ραδιόφωνο, Τεχνική Υπηρεσία, Οικονομική Υπηρεσία, ΔΕΥΑΙ, Πολεοδομία, Γραφεία Αντιδημάρχων & ΟΚΠΑΠΑ, Εργοτάξιο, Αρχεία του Δήμου, ΚΔΑΠ Ρόδα, ΔΗΠΕΘΙ.

Επιπλέον κόμβοι όπως το ΚΕΠΑΒΙ, το ΕΑΝΚΙ, η Δημοτική Πινακοθήκη κι άλλοι θα τεθούν πολύ σύντομα σε λειτουργική ενοποίηση και αξιοποίηση. Τα δύο δίκτυα κορμού (οπτικό δίκτυο και ασύρματο δίκτυο) είναι τεχνικά ενοποιημένα και το ένα αποτελεί επέκταση του άλλου.

Με αυτό τον τρόπο όλοι οι χρήστες (υπηρεσίες και πολίτες) λαμβάνουν τις ίδιες υπηρεσίες ενώ ο Δήμος έχει την κεντρική επίβλεψη της λειτουργικότητας όλων των κόμβων είτε ασύρματων είτε οπτικών.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More