<--! -->

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Αναβολη των εκλογων στο Πανεπιστημιο

Αναβολή των εκλογών για την ανάδειξη Συμβουλίου στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, ανακοινώθηκε το βράδυ της Τρίτης από την Οργανωτική Επιτροπή. Η χθεσινή συνάντηση της επιτροπής που έχει αναλάβει τη διεξαγωγή τους υπό την προεδρία του Ιωάννη Γεροθανάση δεν κατέστη δυνατή. Ομάδες φοιτητών μπλόκαραν την είσοδο στην αίθουσα όπου επρόκειτο να γίνει η συνεδρίαση με αποτέλεσμα την αναβολή της.

Το Πρυτανικό Συμβούλιο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, εκτιμώντας τη γενικότερη κατάσταση στη χώρα και στο Πανεπιστήμιο, πρότεινε προς την Οργανωτική Επιτροπή για την ανάδειξη των εσωτερικών μελών του Συμβουλίου του Ιδρύματος τη μετάθεση των εκλογών σε εύθετο χρόνο, όπως έχει ήδη συμβεί και σε άλλα Ιδρύματα της χώρας, ώστε να εκτονωθεί το κλίμα έντασης και να μην οδηγηθεί το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων σε απρόβλεπτες καταστάσεις.

Το σκεπτικό της αναβολής των εκλογών αναλύεται  σε ανακοίνωση της Οργανωτικής Επιτροπής, στην οποία, μεταξύ άλλων τονίζεται ότι υπήρχε κίνδυνος «να δημιουργηθεί στο Πανεπιστήμιο κλίμα έντονης αντιπαράθεσης και σύγκρουσης που μπορεί να λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, λαμβάνοντας μάλιστα υπόψη και την εξαιρετικά δυσμενή πολιτική συγκυρία».

Οι εκλογές αναβάλλονται για τις 14 Μαρτίου.

[via]

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More