<--! -->

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Ενας τονος χασις επλεε στο Ιονιο

Από την Ηγουμενίτσα, την Κέρκυρα μέχρι και τον Πατραϊκό κόλπο, εξελίχθηκε χθες επιχείρηση για την σύλληψη ενός εμπόρου ναρκωτικών. Η ποσότητα του χασίς που κατασχέθηκε φθάνει στον ένα τόνο. Ο χειριστής του σκάφους διέφυγε τη σύλληψη, όμως στα χέρια των αρχών είναι από χθες το μεσημέρι ο παραλήπτης του φορτίου.

Μετά από ευρεία επιχείρηση, που συντόνισε η Διεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, σε συνεργασία με τις Λιμενικές Αρχές Κέρκυρας, Ηγουμενίτσας, Πρέβεζας, Λευκάδας, Πατρών, εντοπίστηκε και κατασχέθηκε μεγάλη ποσότητα ινδικής κάνναβης σε ταχύπλοο φουσκωτό σκάφος, με το οποίο διεθνής εγκληματική οργάνωση επιχείρησε να εισάγει στην Ελλάδα τη μεγάλη ποσότητα  ναρκωτικών από την Αλβανία.

Η επιχείρηση ξεκίνησε στην Ελληνοαλβανική μεθόριο. Αρχικά υπήρξε παρακολούθηση του σκάφους, η οποία στην πορεία εξελίχθηκε σε καταδίωξη, μέχρι τον Πατραϊκό Κόλπο.

Τα ξημερώματα ο χειριστής τους σκάφους το εγκατέλειψε στην παραλία Ρίζα της Ναυπακτίας. Λίγο αργότερα το ταχύπλοο εντόπισαν άνδρες των ειδικών αποστολών. Μετά από έρευνες στην παραλία βρέθηκε ένα όχημα τύπου βαν το οποίο ανήκει σε 42χρονο Έλληνα, ο οποίος φέρεται να είναι ο παραλήπτης το φορτίου των ναρκωτικών.

Ο 42χρονος συνελήφθη και σήμερα θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Μεσολογγίου. Το βαν κατασχέθηκε όπως επίσης και ένα Ι.Χ. που βρέθηκε στην ίδια παραλία. Ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου φέρεται να είναι ο χειριστής τους σκάφους.

Κατά τον έλεγχο που διεξήχθη στο φουσκωτό των περίπου 11 μέτρων, το οποίο φέρει δύο μηχανές 350 κυβικών, βρέθηκε μεγάλη ποσότητα χασίς που αγγίζει τον ένα τόνο καθώς και ένα  Καλάσνικοφ.

[via]

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More