<--! -->

Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Τριποντο... χρυσαφι για ΠΑΣ

Τη χαρά της νίκης μετά από τέσσερις ολόκληρους μήνες γεύτηκε ο ΠΑΣ Γιάννινα, που κέρδισε στους Ζωσιμάδες 1-0 τον Παναιτωλικό. Η ομάδα του Αγγελου Αναστασιάδη, που έπαιζε με την πλάτη στο τοίχο, δυσκολευόταν να απειλήσει, αλλά η αποβολή του Σιόντη στο 55' ήταν καθοριστική, δίνοντας στους γηπεδούχους την απαραίτητη ώθηση. Η λύτρωση ήρθε στο 70' με γκολ του Εμιλιάνο Βίλα και ο ΠΑΣ, που έφτασε τους 14 βαθμούς, ξέφυγε από την επικίνδυνη ζώνη, βάζοντας από κάτω την Κέρκυρα (έχει 12 βαθμούς). Στους 17 έμεινε η ομάδα του Μπάμπη Τεννέ, που έχει μείνει στάσιμη το τελευταίο διάστημα και έχει αρχίσει να νιώθει πίεση.

Ελάχιστα είναι όσα θα θυμόμαστε από το α' μέρος του αγώνα στους Ζωσιμάδες, με τις δύο ομάδες να προσέχουν περισσότερο τα νώτα τους και να μην μπορούν να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά στις δύο εστίες. Στην 11άδα του Παναιτωλικού βρέθηκε κι ο Ονουάτσι, που αποκτήθηκε πριν λίγες μέρες, ωστόσο ο νιγηριανός δεν βοήθησε και οι αγρινιώτες δεν απείλησαν καθόλου τον Κηπουρό, με εξαίρεση μία κεφαλιά του Καμαρά στο 21'.

Ο ΠΑΣ, που καίγεται για βαθμούς, είχε την πρωτοβουλία, αλλά Σκούφαλης, Γεωργίου και Ντε Βινσέντι δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν ρήγματα ή να βγάλουν σε πλεονεκτική θέση τον Μπακαγιόκο, που ήταν απομονωμένος και ο Τσενάμο χρειάστηκε να επέμβει μόλις μία φορά. Ηταν το 9' όταν στην μοναδική κλασική ευκαιρία του ημιχρόνου, ο τερματοφύλακας του Παναιτωλικού βρέθηκε εκτεθειμένος αλλά αποσόβησε το τετ α τετ του Γεωργίου.

Παρά την επιθετική δυσλειτουργία του ΠΑΣ, ο Αναστασιάδης τράβηξε στον πάγκο τον Μπακαγιόκο και ανακάτεψε την τράπουλα με εσωτερικές αλλαγές. Η απόφαση αυτή δεν είχε αποτέλεσμα και οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να πατήσουν περιοχή και περιορίζονταν σε μία φλύαρη πρωτοβουλία. Ενα επικίνδυνο μαρκάρισμα όμως του Σιόντη στον Λίλα, του κόστισε την δεύτερη κίτρινη και την αποβολή, αφήνοντας την ομάδα του από το 55' με παίκτη λιγότερο.

Με αριθμητικό πλεονέκτημα ο ΠΑΣ ενέτεινε τις προσπάθειές του, απείλησε με τον Λίλα στο 63' και τελικά δικαιώθηκαν στο 70'. Ο Ντε Βινσέντι εκτέλεσε φάουλ από καλή θέση, η μπάλα κόντραρε και χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι, αλλά ο Βίλα πήρε το... ριμπάουντ και άνοιξε το σκορ από κοντά, προκαλώντας ντελίριο ενθουσιασμού στους Ζωσιμάδες. Η κρισιμότητα του αγώνα όξυνε τα νεύρα των παικτών στα τελευταία λεπτά, οι μονομαχίες ήταν πολλές και δυνατές, αλλά οι γιαννιώτες κράτησαν τη πολυπόθητη νίκη, παίρνοντας βαθιά βαθμολογική ανάσα.

[via]

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More