<--! -->

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Υποβολη αιτησεων για ανταλλαγη οικοπεδων

Στην φάση της υλοποίησης περνά πλέον η πρόταση της Δημοτικής Αρχής για την αποκατάσταση των ρυμοτομούμενων μέσω της ανταλλαγής εκτάσεων.

Οι ιδιοκτήτες ρυμοτομούμενων ακινήτων των περιοχών Ανατολής, Ιωαννίνων, Κατσικά, Καρδαμιτσίων, Μαρμάρων, Νεοχωρόπουλου και Σταυρακίου, που επιθυμούν την ανταλλαγή της δικαιούμενης αποζημίωσης από το Δήμο με ίσης αξίας οικόπεδο, εντός εγκεκριμένων σχεδίων, μπορούν να υποβάλλουν σχετική αίτηση μέχρι τις 24 Φεβρουαρίου. Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται στα γραφεία του Δήμου, στην οδό Κωλέττη 4, 1ος όροφος.

Στην αίτηση θα δηλώνεται η επιθυμία της ανταλλαγής με ίσης αξίας οικόπεδο αντί της καταβολής της αποζημίωσης λόγω ρυμοτομίας που τους οφείλει ο Δήμος Ιωαννιτών, προσδιορίζοντας τη θέση των ρυμοτομούμενων ακινήτων με βάση τα στοιχεία από την πράξη εφαρμογής του ρυμοτομικού σχεδίου καθώς και την θέση του δημοτικού οικοπέδου με το οποίο επιθυμούν την ανταλλαγή.

Τα διαθέσιμα προς ανταλλαγή δημοτικά οικόπεδα παρουσιάζονται στα διαγράμματα των εγκεκριμένων ρυμοτομικών σχεδίων που έχουν αναρτηθεί στα δημοτικά καταστήματα των συγκεκριμένων περιοχών όπως και στη Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πολεοδομίας του Δήμου, στην οδό Κωλέττη 4.

Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων θα υποβάλλονται στην Πολεοδομία του Δήμου.

Να σημειωθεί ότι η υποβολή μπορεί να συνεχιστεί και μετά την 24η Φεβρουαρίου, με την διαφορά όμως ότι θα εξεταστούν σε δεύτερη φάση.

Η Δημοτική Αρχή εκτιμά ότι με τον τρόπο αυτό θα επιλυθεί ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα του Δήμου. Αφενός μεν ρυμοτομούμενοι θα αποκατασταθούν άμεσα και αφετέρου ο Δήμος θα πάρει μια βαθιά οικονομική ανάσα καθώς σήμερα οι οφειλές από ρυμοτομίες ανέρχονται στα 14 εκατομμύρια ευρώ, χρήματα που είναι αδύνατο να εξευρεθούν.

«Επιλέγουμε μία διάφανη και καθαρή διαδικασία. Μία διαδικασία που αποκαθιστά συμπολίτες, οι περιουσίες των οποίων παραμένουν παγιδευμένες, συμβάλλει στην οικονομική εξυγίανση του Δήμου, διασφαλίζει και κατοχυρώνει τους κοινόχρηστους χώρους. Εκτιμούμε ότι η ανταπόκριση θα είναι σημαντική και σε συνεργασία με τους πολίτες θα δώσουμε την καλύτερη λύση», σημείωσε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More