<--! -->

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Στις 21 Μαϊου φετος οι Πανελλαδικες

Στις 21 Μαΐου με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας θα ξεκινήσουν οι φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις και - για τα βασικά μαθήματα - θα ολοκληρωθούν στις 5 Ιουνίου, σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα που ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Παιδείας.

Οι υποψήφιοι των Γενικών (ΓΕΛ) και των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) πρέπει να υποβάλουν στο λύκειό τους αίτηση - δήλωση υποψηφιότητας συμμετοχής από την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου ώς και την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου. Η προθεσμία αυτή είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της δεν γίνεται δεκτή καμία αίτηση - δήλωση. Σε κοινή προθεσμία που θα ανακοινωθεί αργότερα, θα υποβληθούν και τα Μηχανογραφικά Δελτία των υποψηφίων των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΕΣ Α και Β).
Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα ξεκινήσουν στις 16 Ιουνίου και η υγειονομική εξέταση και πρακτική δοκιμασία των υποψηφίων για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) θα διεξαχθούν περί τα μέσα Ιουνίου. Οι επαναληπτικές Πανελλαδικές Εξετάσεις των ΓΕΛ θα αρχίσουν στις 11 Ιουνίου. Οι απολυτήριες εξετάσεις για τα μαθήματα που εξετάζονται σε επίπεδο σχολικής μονάδας για τη Γ' Τάξη των ημερήσιων και τη Δ' Τάξη των εσπερινών Γενικών Λυκείων θα ξεκινήσουν στις 7 Ιουνίου για όσους θα έχουν συμμετάσχει στις Πανελλαδικές και θα διενεργηθούν με βάση το πρόγραμμα που καταρτίζει το κάθε λύκειο χωριστά. Τέλος, οι απολυτήριες και πτυχιακές εξετάσεις ημερήσιων και εσπερινών ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΕΣ Α και Β) σε επίπεδο σχολικής μονάδας θα ξεκινήσουν στις 12 Ιουνίου και θα διενεργηθούν με βάση το πρόγραμμα που καταρτίζει το κάθε λύκειο χωριστά.

Απολυτήριο
Οσοι μαθητές της Γ' Τάξης των ημερήσιων ΓΕΛ επιθυμούν να μη συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις και να αποκτήσουν το απολυτήριό τους μόνο με ενδοσχολικές εξετάσεις, στο διάστημα 10-28 Φεβρουαρίου υποβάλλουν στο Γενικό Λύκειο φοίτησης σχετική αίτηση - υπεύθυνη δήλωση. Με την υποβολή της αποδέχονται ότι οριστικά και αμετάκλητα δεν θα συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του 2012 και ως εκ τούτου δεν θα αποκτήσουν φέτος βεβαίωση πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Ωστόσο, οποιοδήποτε επόμενο έτος μετά την αποφοίτησή τους, αν το επιθυμήσουν, μπορούν να συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις εκείνου του έτους.

Αναλυτικά το πρόγραμμα (pdf αρχείο)

[via]

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More