<--! -->

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

H αποφαση για το μακελειο στην Τρυγονα

Σε ποινή φυλάκισης 10 μηνών με αναστολή καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Ιωαννίνων ο τότε διοικητής του τμήματος Μεταγωγών Σταύρος Πανταζής, για το μακελειό στην Τρυγόνα Τρικάλων παραμονές του 2006, όπου είχαν πέσει νεκροί από τα πυρά του Ρώσου δραπέτη Μαξίμ Ζιλίν οι αστυνομικοί Κώτσης και Βλαχοπάνος.

Οι άλλοι δυο κατηγορούμενοι, οι Αναστάσιος Ναστούλης και Γιάννης Δρόσος, κρίθηκαν αθώοι.
Το δικαστήριο αθώωσε τους κ.κ. Ναστούλη και Δρόσο λόγω έλλειψης στοιχείων, ενώ ο κ. Πανταζής κρίθηκε ένοχος για τον ελλιπή εξοπλισμό που είχε εκείνη τη μέρα ο ένας εκ των δυο νεκρών Δ. Βλαχοπάνος.

Κατά των αστυνομικών είχαν προσφύγει οι οικογένειες των δύο νεκρών, με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια. Τότε, παραμονή Πρωτοχρονιάς του 2006, έγινε η μεταγωγή τριών κρατούμενων με δύο συνοδούς, τους άτυχους αστυνομικούς. Στην Τρυγόνα, λίγο μετά την Κατάρα, ο ρώσος κρατούμενος Μαξίμ Ζελίν, κατηγορούμενος για φόνο, ζήτησε να σταματήσουν για σωματική του ανάγκη. Κατά τη διάρκεια της στάσης, σκότωσε τους αστυνομικούς Δημήτρη Κώτση και Κώστα Βλαχοπάνο, πυροβολώντας τους εν ψυχρώ παίρνοντας το περίστροφο του ενός. Η δίκη στο τριμελές Εφετείο κράτησε ένα μήνα περίπου.

[via]

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More