<--! -->

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Απορριφθηκε το αιτημα της εταιριας «Ακτη Αραδνη» για μειωση μισθωματος του Grand Serai

Το αίτημα της εταιρίας «Ακτή Αριάδνη» για μείωση του μισθώματος του Grand Serai, απέρριψε κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων. Σύμφωνα με τις δύο αιτήσεις που έχει υποβάλλει η εταιρία ζητείται μείωση της τάξης των 165 χιλιάδων ευρώ ετησίως. Ο Δήμαρχος στην εισήγησή του τόνισε ότι η Δημοτική Αρχή αρνείται να προχωρήσει σε μία τέτοια μείωση, ενώ έκανε γνωστό στο σώμα ότι υπάρχουν ανεξόφλητες οφειλές της τρέχουσας χρονιάς όπως και διαφωνία για την καταβολή του ειδικού τέλους ακινήτων.

Στην συνεδρίαση τοποθετήθηκαν οι επικεφαλής όλων των παρατάξεων της αντιπολίτευσης και δημοτικοί σύμβουλοι.

Ο κ. Τασιούλας χαρακτήρισε προκλητικό το αίτημα της εταιρίας.

Ο κ. Στέφανος Σκοπούλης ανέφερε ότι το ζήτημα είναι πολιτικό και είπε ότι οι δημόσιοι χώροι που εκχωρήθηκαν πρέπει να επιστρέψουν τους πολίτες.

Ο κ. Χρήστος Μαντάς χαρακτήρισε πολιτικά χυδαίο το κείμενο του αιτήματος και υπογράμμισε ότι δεν μπορεί να γίνει καμία συζήτηση για μείωση μισθώματος.

Ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας Νίκος Γκόντας που τοποθετήθηκε στη συνέχεια, χαρακτήρισε το Grand Serai κόσμημα για την πόλη και υποστήριξε ότι η αξιοποίηση του Ξενία κρίθηκε τόσο στα δικαστήρια όσο και στη συνείδηση των πολιτών. Υποστήριξε ότι η Δημοτική Αρχή μείωσε μισθώματα σε άλλες περιπτώσεις και ζήτησε να μην ισχύουν δύο μέτρα και δύο σταθμά αλλά να υπάρξει ίση μεταχείριση.

Στον επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας απάντησαν οι αντιδήμαρχοι Νίκος Μάντης και Βούλα Τσίλη. Ο κ. Μάντης έκανε γνωστό ότι ο Δήμος πέτυχε μείωση της τάξης του 20% στα ακίνητα που μισθώνει για τη στέγαση των υπηρεσιών του, ενώ δεν έχει προχωρήσει σε καμία μείωση μισθώματος στα ακίνητα, κυρίως περιφερειακά που νοικιάζει ο ίδιος. «Εν τέλει είναι άλλο πράγμα το Σεράι κι άλλο ένα καφενείο στους Λιγκιάδες», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μάντης.

Η αντιδήμαρχος Βούλα Τσίλη έκανε γνωστό ότι μειώθηκαν μισθώματα σε ακίνητα των κληροδοτημάτων όμως πρόκειται για πολύ μικρά καταστήματα.

Κατά την ίδια συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να προχωρήσουν οι διαδικασίες μίσθωσης του «Γιαννιώτικου Σαλονιού» καθώς λύθηκε, μετά από καταγγελία, η σύμβαση με τον επιχειρηματία που το λειτουργούσε.

Αποφασίστηκε ακόμη η υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με τη διοίκηση του ΠΕΑΚΙ προκειμένου να εκπονηθεί μελέτη στατικής επάρκειας και αλλαγής του τρόπου θέρμανσης (κτιρίου πρ. ΕΑΝΚΙ) , με σκοπό την ένταξη έργων στο ΕΣΠΑ ή σε άλλο κοινοτικό πρόγραμμα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More