<--! -->

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Ακινητο σε Ανατολικη Μακεδονια-Θρακη αναζητα η Πινδος

Στην αγορά ακινήτου στην Ανατολική Μακεδονία-Θράκη εντός του 2012 θα προχωρήσει ο Αγροτικός Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Ιωαννίνων Πίνδος ολοκληρώνοντας με αυτόν τον τρόπο το δίκτυο των υποκαταστημάτων του. Στην παρούσα φάση έχει σε εξέλιξη έρευνα για τον εντοπισμό του ακινήτου στους νομούς Καβάλας και Ξάνθης, περιοχή όπου σήμερα δραστηριοποιείται μέσω αντιπροσώπου.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πίνδος, Μιχάλη Κασσή, μέχρι τις 30 Ιουνίου αναμένεται να ολοκληρωθεί η επένδυση για το εκκολαπτήριο ύψους 4 εκατ.ευρώ που χρηματοδοτείται από τον αναπτυξιακό νόμο υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι θα προχωρήσει και η εκκρεμότητα που υπάρχει με την καταβολή 1,2 εκατ.ευρώ που είναι η συμμετοχή της τράπεζας.

Η δυστοκία των τραπεζών να χορηγήσουν ρευστότητα στις επιχειρήσεις και την αγορά προβληματίζει ιδιαίτερα τον κ.Κασσή, καθώς ουκ ολίγες εταιρείες βρίσκονται ένα βήμα πριν από το λουκέτο εξαιτίας της απουσίας ζεστού χρήματος. Όπως αναφέρει ο κ.Κασσής, η Πίνδος έχει λάβει το πράσινο φως από την πολιτεία για δάνειο ύψους 7,5 εκατ.ευρώ με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου αλλά είναι αμφίβολο κατά πόσο θα το εκταμιεύσει δεδομένου οι τράπεζες έχουν παγώσει τις χρηματοδοτήσεις. «Το δάνειο θα κατευθυνθεί στην κάλυψη των λειτουργικών μας εξόδων και στην πληρωμή πρώτων υλών. Το μεγάλο πρόβλημα όλων των επιχειρήσεων είναι στα κεφάλαια κίνησης και δεν μιλάμε καν για μεγάλα ποσά. Με 2-3 εκατ.ευρώ λύνει κάποιος το πρόβλημα», υποστηρίζει.

Ειδικά για τις επιχειρήσεις που προμηθεύουν αλυσίδες σούπερ μάρκετ η κατάσταση είναι οριακή. «Αγοράζουμε τοις μετρητοίς τις πρώτες ύλες και πουλάμε με πίστωση τεσσάρων και πέντε μηνών. Ο κίνδυνος να χαθούν χρήματα είναι ορατός», εξηγεί ο πρόεδρος της Πίνδος, ο μακροπρόθεσμος δανεισμός της οποίας δεν ξεπερνά το 1,5 εκατ.ευρώ.

Η εταιρεία προχώρησε σε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το έργο της αξιοποίησης της κοπριάς για την παραγωγή βιοαερίου προκειμένου να υλοποιήσει την επένδυση, που αναμένεται να ξεπεράσει τα 18 εκατ.ευρώ μαζί με ιδιώτη επενδυτή.

[via]

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More