<--! -->

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Αποφασεις της Γ.Σ. του Συλλογου Μελων ΔΕΠ του Πανεπιστημιου Ιωαννινων

Απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της 30ης Νοεμβρίου 2011 σχετικά με την προκήρυξη εκλογών για το Συμβούλιο Διοίκησης

    Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων χαιρετίζει όσους συμμετείχαν στην χθεσινή κινητοποίηση με αφορμή τη συνεδρίαση της λεγόμενης Οργανωτικής Επιτροπής, που είχε ως αποτέλεσμα η συνεδρίαση αυτή να μην πραγματοποιηθεί στον προκαθορισμένο τόπο και χρόνο.
    Η Γ.Σ. καταδικάζει τη στάση του πρώην πρύτανη συναδέλφου Ι. Γεροθανάση και όσων μελών της Επιτροπής συνέπραξαν στην προκήρυξη εκλογών για το «Συμβούλιο Διοίκησης», παρά τη χθεσινή κινητοποίηση, τις προηγούμενες κινητοποιήσεις και τις επανειλημμένες αποφάσεις τόσο του Δ.Σ. όσο και της Γ.Σ. του συλλόγου ΔΕΠ, αλλά και άλλων συλλογικών φορέων και οργάνων του Πανεπιστημίου μας και παρά τη γενική κατακραυγή της πανεπιστημιακής κοινότητας.
    Η επιμονή τους δείχνει πόσο πετυχημένη ήταν η επιλογή της Υπουργού Παιδείας να τους ορίσει ως μέλη της Επιτροπής και πόσο αποφασισμένοι είναι και οι ίδιοι να συμβάλουν στο έργο της διάλυσης αυτού που έχει απομείνει από το Δημόσιο – Δωρεάν Πανεπιστήμιο.
    Το γεγονός ότι συνεδρίασαν εν κρυπτώ, άλλα και το ερώτημα που θέτουν στο Υπ. Παιδείας για τη δυνατότητα διεξαγωγής της ψηφοφορίας ηλεκτρονικά ή επιστολικά, δείχνει το φόβο τους απέναντι στις αντιδράσεις και τη περιφρόνησή τους προς τα ακαδημαϊκά ήθη. Με την πράξη τους απεμπόλησαν τον τίτλο του ομότιμου καθηγητή με τον οποίο τους τίμησε το Πανεπιστήμιο.
    Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων εκφράζει για μια ακόμα φορά τη θέση της ότι ο νέος νόμος δεν πρέπει να εφαρμοστεί και ότι πρέπει να ακυρωθεί αγωνιστικά στην πράξη. Δηλώνουμε ότι ο σύλλογος ΔΕΠ θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να μην προχωρήσει η παράδοση της διοίκησης των Παν/μίων στις επιχειρήσεις. Σε αυτή την κατεύθυνση καλούμε σε συμπόρευση όλους τους Συλλόγους της πανεπιστημιακής κοινότητας. Μαζικά, ενωμένα, αποφασιστικά αγωνιζόμαστε προκειμένου τα σχέδια των "εκλογών" να μείνουν στα χαρτιά. Επί πλέον η Γ.Σ.:
1.    Καλεί τον Πρύτανη να συγκαλέσει σε έκτακτη συνεδρία τη Σύγκλητο, προκειμένου το ανώτατο όργανο του Πανεπιστημίου πάρει σαφή θέση κατά της διεξαγωγής των εκλογών. Να μην παραδώσουν εκλογικούς καταλόγους στην Οργανωτική Επιτροπή.
2.    Καλεί τους Προέδρους των Τμημάτων να μη συνεργαστούν με οποιονδήποτε τρόπο με την Επιτροπή (π.χ. στη σύνταξη εκλογικών καταλόγων) .
3.    Καλεί όλους τους συναδέλφους που έχουν τη δυνατότητα να είναι υποψήφιοι για το Συμβούλιο Διοίκησης να μην έρθουν σε αντίθεση με το Σύλλογο και την πανεπιστημιακή κοινότητα θέτοντας υποψηφιότητα.
4.    Καλεί όλους τους συναδέλφους να μη δεχτούν να συμμετάσχουν σε εφορευτικές επιτροπές.
5.    Υπενθυμίζει στους συναδέλφους ότι, πέρα από τις εκλογές, επιχειρείται η εφαρμογή και άλλων σημείων του Ν 4009 και του Ν 3549/2007 (π.χ. η λεγόμενη διασφάλιση ποιότητας) που στρώνουν το δρόμο στην υποταγή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων σε επιχειρηματικά συμφέροντα.
6.    Καλεί όλους τους συναδέλφους να είναι σε αγωνιστική εγρήγορση και ετοιμότητα

    Η Γ.Σ. εκφράζει τη αγωνιστική της συμπαράστασή στο Σύλλογο μελών ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του οποίου το Δ.Σ. αποφάσισε να μη γίνουν οι προγραμματισμένες για της 20 Δεκεμβρίου εκλογές για το Συμβούλιο Διοίκησης. Η συμπαράσταση αυτή θα εκφραστεί και έμπρακτα.

    Τέλος, η Γ.Σ. αναθέτει στο Δ.Σ. να πραγματοποιήσει συνέντευξη τύπου και να φροντίσει να αναρτηθεί η απόφαση αυτή στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου.

Απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της 30ης Νοεμβρίου 2011 σχετικά με την απεργία στην «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ Α.Ε.»

Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων εκφράζει την αλληλεγγύη της στους εργάτες της επιχείρησης «Ελληνικής Χαλυβουργία» που βρίσκονται ήδη στην τέταρτη εβδομάδα απεργίας. Η εργοδοσία της επιχείρησης, αφού ξεζούμισε για χρόνια τους εργαζόμενους, σακάτεψε δεκάδες, έβγαλε κέρδη εκατομμυρίων ευρώ, τώρα τους στέλνει στην ανεργία και στην εξαθλίωση. Προχώρησε στην τρομοκρατική απόλυση 34 εργατών ώστε να τους γονατίσει για να αποδεχθούν την κατάργηση της Συλλογικής Σύμβασης και την εφαρμογή επιχειρησιακής, με 5ωρη απασχόληση και 40% μείωση των αποδοχών. Απέναντι στην ομόφωνη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των εργατών να απορρίψουν τις απαιτήσεις της εργοδοσίας και να κατέβουν σε απεργία, η επιχείρηση απειλεί με άλλες 180 απολύσεις. Οι εργάτες της Ελληνικής Χαλυβουργίας Α.Ε. δεν έσκυψαν το κεφάλι. Νικούν καθημερινά τον φόβο, την πείνα, τους εκβιασμούς. Στέκουν όρθιοι στην πύλη με την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη των υπόλοιπων εργαζόμενων και του απλού κόσμου. Χαιρετίζουμε τη δίκαια απεργιακή κινητοποίηση και δηλώνουμε ότι: Ο αγώνας τους είναι και δική μας υπόθεση. Η νίκη τους θα είναι νίκη όλων των εργαζομένων. Συμπαραστεκόμαστε και δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στον απεργιακό αγώνα τόσο όσο ως εργαζόμενοι όσο και ως πανεπιστημιακοί δάσκαλοι. Ως εργαζόμενοι γιατί στον αποφασιστικό και υπερήφανο αγώνα των εργατών της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» συμπυκνώνονται οι αγωνίες του συνόλου των εργαζομένων μπροστά στην εργασιακή εφεδρεία, τις απολύσεις, την ανεργία, τη μείωση αποδοχών, την αδυναμία πληρωμής των χαρατσιών, τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις, τις συγχωνεύσεις και την υποχρηματοδότηση των κοινωνικών παροχών, την ισοπέδωση της δημόσιας παιδείας και υγείας. Ως Πανεπιστημιακοί δάσκαλοι, στον σκληρό αγώνα των εργαζομένων στην «Ελληνική Χαλυβουργία» βλέπουμε των αγώνα των οικογενειών των φοιτητών μας για ψωμί και αξιοπρέπεια. Γιατί στα πρόσωπα και στις εργασιακές συνθήκες των απεργών στη χαλυβουργία διακρίνουμε τα πρόσωπα και το εργασιακό μέλλον των αποφοίτων μας, της Ελληνικής νεολαίας. Ως Πανεπιστημιακοί δάσκαλοι δηλώνουμε ότι θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας ώστε στα αμφιθέατρα, μαζί με τη διδασκαλία των επιστημών, να αναδειχθούν οι έννοιες της αλληλεγγύης, του αγώνα, της κοινωνικής δικαιοσύνης. Θα συνεχίζουμε τον αγώνα για τη διαμόρφωση Ανώτατης Εκπαίδευσης ενιαίας, αποκλειστικά δημόσιας και δωρεάν, σύγχρονης, υψηλού επιπέδου, με δημοκρατική λειτουργία, που θα υπηρετεί το δρόμο ανάπτυξης προς όφελος του ελληνικού λαού. Ως συμβολικό δείγμα αλληλεγγύης, η Γ.Σ. αποφασίζει να διατεθεί το ποσό των 500 Ευρώ για ενίσχυση των απεργών.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More