<--! -->

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Χιονισμενο τοπιο γυρω απο την πολη

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, για σήμερα αναμένεται επιδείνωση του καιρού με κύριο χαρακτηριστικό τις χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ηπείρου, οι οποίες ενδεχομένως να επεκταθούν, κατά τόπους και σε πεδινές περιοχές. Χιονόνερο με πιθανότητα χιονιού προβλέπεται για τα Ιωάννινα σήμερα Τετάρτη 21/12, με θερμοκρασία που θα φτάσει τους 3 βαθμούς Κελσίου και μέτριους ανατολικούς ανέμους έντασης 4 μποφόρ. Το βράδυ αναμένεται αλλαγή στο σκηνικό του καιρού, με βροχή και θερμοκρασία που θα αγγίξει τους 6 βαθμούς Κελσίου και μικρή ενίσχυση των ανέμων, από νοτιοανατολική κατεύθυνση.

Το χιόνι έχει δημιουργήσει  λευκό κλοιό γύρω από την πόλη. 

Η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου, λαμβάνοντας εφιστά την προσοχή όλων όσων κινούνται ή πρόκειται να κινηθούν στο επαρχιακό και εθνικό οδικό δίκτυο, οι οποίοι πρέπει  απαραιτήτως να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες.

Σε περίπτωση χιονοπτώσεων θα ήταν χρήσιμο – και έως καθαριστούν οι δρόμοι – να αναβληθούν οι μη επείγουσες μετακινήσεις.

Χθες το πρωί στη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας έγινε σύσκεψη με τη συμμετοχή  του Διευθυντή του Γραφείου Ιωαννίνων της «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.» κ. Θεμιστοκλή Σιόντη και του Διευθυντή του τμήματος Αποχιονισμού της Εταιρείας Φιλ. Μέρμηγκα, με αντικείμενο όπως δήλωσε ο Διευθυντής Πολιτικής Προστασίας κ. Δ. Μαυρογιώργος τον συντονισμό για τον αποχιονισμό της Εγνατίας.

[via]

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More