<--! -->

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Αντικατασταση καρτων ελεγχομενης σταθμευσης

Στην ανανέωση όλων των καρτών ελεγχόμενης στάθμευσης προχωρά ο Δήμος Ιωαννιτών εν όψει του νέου έτους.

Για τους κατόχους κάρτας ελεγχόμενης στάθμευσης κατά το έτος 2011 και εφόσον δεν έχουν αλλάξει τα περσινά δεδομένα,   η  ανανέωση θα γίνει με την υποβολή αίτησης- υπεύθυνης δήλωσης από την οποία θα προκύπτει ότι εξακολουθεί να ισχύει η δηλωθείσα κατά το προηγούμενο έτος διεύθυνση κατοικίας και  με την κατάθεση της παλιάς κάρτας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται για πληροφορίες στο δήμο Ιωαννιτών, Αβέρωφ 6 – 1ος όροφος, και στο τηλέφωνο 26510-01013 και 26510-01003.

Από το ίδιο γραφείο χορηγείτε το έντυπο αίτησης, το οποίο υπάρχει και στην

ιστοσελίδα του δήμου (www.ioannina.gr)

Η κατάθεση των αιτήσεων και η προμήθεια νέων καρτών θα γίνεται από τα γραφεία του Δήμου στην οδό Αβέρωφ 6, 1ος όροφος κατά τις εργάσιμες ημέρες από τις 9.00 π.μ. μέχρι 13.00 μ.μ.

Οι κάρτες ελεγχόμενης στάθμευσης έτους 2011 εξακολουθούν να ισχύουν

μέχρι   20-1-2012. Η προθεσμία για την αλλαγή των καρτών ξεκινά στις 2 Ιανουαρίου.



ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΚΑΡΤΑΣ

Δικαίωμα για κατοχή κάρτας μόνιμου κατοίκου έχει κάθε πολίτης που διαμένει μόνιμα στις οδούς εφαρμογής του Συστήματος Ελεγχόμενης Στάθμευσης (Σ.Ε.Σ.) και είναι κάτοχος επιβατικού αυτοκινήτου ή επαγγελματικού οχήματος ωφέλιμου φορτίου μέχρι ένα τόνο.

Η κάρτα ισχύει μόνο για τη συγκεκριμένη περιοχή και για το συγκεκριμένο όχημα για το οποίο έχει εκδοθεί αυτή και δεν μπορεί να μεταφερθεί σε άλλη περιοχή ή σε άλλο όχημα.

Στάθμευση οχήματος σε περιοχή άλλη από την περιοχή που έχει εκδοθεί η άδεια δεν επιτρέπεται, εκτός αν το όχημα είναι εφοδιασμένο με κάρτα προπληρωμένου τέλους.

Η κάρτα μόνιμου κατοίκου εκδίδεται από το δήμο Ιωαννιτών μετά από αίτηση-δήλωση του ενδιαφερόμενου, συνοδευόμενη με τα παρακάτω δικαιολογητικά:

- Φωτοαντίγραφα ταυτότητας αιτούντος και κατόχου αυτοκινήτου (σε περίπτωση που ο αιτών δεν είναι και κάτοχος του συγκεκριμένου οχήματος.

- Φωτοαντίγραφο άδειας κυκλοφορίας του οχήματος.

- Φωτοαντίγραφο πρόσφατου λογαριασμού Δ.Ε.Η., ύδρευσης ή εκκαθαριστικού σημειώματος φορολογικής δήλωσης.

- Φωτοαντίγραφο μισθωτηρίου συμβολαίου σε περίπτωση μισθωμένης κατοικίας.

- Οποιοδήποτε άλλο στοιχείο κριθεί απαραίτητο από την υπηρεσία.

Η ανωτέρω αίτηση – δήλωση υπέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης του άρθρου 8 του Ν. 1599/86 και επιφέρει, πέραν των προβλεπόμενων από την παρ. 6 του αρθρ. 22 του ανωτέρω νόμου ποινικών κυρώσεων (τουλάχιστον τρίμηνη φυλάκιση), και παντελή αποκλεισμό από το δικαίωμα έκδοσης κάρτας ελεύθερης στάθμευσης μόνιμου κατοίκου, σε περίπτωση δήλωσης ψευδών στοιχείων. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More