<--! -->

Δευτέρα, 7 Νοεμβρίου 2011

Τεχνικη συναντηση της CitiesNet

Τεχνική συνάντηση εκπροσώπων των Δήμων που μετέχουν στη CitiesNet (Ψηφιακές Πόλεις Κεντρικής Ελλάδας ΑΕ) πραγματοποιήθηκε στα Γιάννινα με στόχο την αποτίμηση του έργου που έχει γίνει μέχρι σήμερα και τον καθορισμό των επόμενων βημάτων.

Η CitiesNet, αξιοποιώντας την υπάρχουσα τεχνογνωσία των έντεκα Δήμων- μελών της αλλά και παρακολουθώντας διαρκώς τις τεχνολογικές εξελίξεις, προχωρά στον σχεδιασμό και την υλοποίηση ψηφιακών έργων που στόχο έχουν να προσφέρουν καινοτόμες υπηρεσίες προς όφελος του πολίτη σήμερα και στο μέλλον.

Το συνολικό και επιδιωκόμενο αποτέλεσμα είναι η βελτίωση της ποιότητας της ζωής δηλαδή της καθημερινότητας σε όλη την περιοχή δράσης της εταιρείας μέσω αποτελεσματικής οργάνωσης και παρέμβασης.

Στην τεχνική συνάντηση των Ιωαννίνων έγινε η καταγραφή των υφιστάμενων δικτύων οπτικών ινών με σκοπό την σύνταξη πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την συντήρηση αυτών, παρουσιάστηκαν καλές πρακτικές διαχείρισης των Μητροπολιτικών δικτύων.

Στη συνάντηση έγινε εκτενής αναφορά στα τρέχοντα ευρωπαϊκά προγράμματα και συζήτηση για πρακτικές που εφαρμόζονται σε άλλες δήμους.

«Ήταν μία πολύ δημιουργική συνάντηση, στην οποία αποτυπώθηκε η ανάγκη διαδημοτικής συνεργασίας και σε επίπεδο ανταλλαγής τεχνογνωσίας. Γίνεται πλέον σαφές ότι σήμερα μπορούν να γίνουν σημαντικά πράγματα, στις νέες τεχνολογίες με μικρό κόστος», υπογράμμισε σε δηλώσεις του ο υπεύθυνος του τομέα νέων τεχνολογιών του Δήμου Ιωαννιτών Γιάννης Σκοπούλης.

Στην τεχνική συνάντηση επισημάνθηκε από όλους η ανάγκη συντήρησης των υφιστάμενων ευρυζωνικών δικτύων, γιατί αν κάτι τέτοιο δεν γίνει τα έργα μπορούν να υποστούν βλάβες και να καταστούν μη λειτουργικά, ενώ κοινό αίτημα είναι η άμεση αξιοποίησή τους.

Στις 22 Νοεμβρίου, στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, θα γίνει ευρεία σύσκεψη με πρωτοβουλία της ανάλογης Ευρωπαϊκής Επιτροπής, όπου θα γίνει αναλυτική  παρουσίαση για τα δίκτυα οπτικών ινών και τα Μητροπολιτικά δίκτυα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More