<--! -->

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Ξεκινα η αντικατασταση του δικτυου υδρευσης της πολης των Ιωαννινων

Την έναρξη του έργου βελτίωσης και αναβάθμισης του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης της πόλης των Ιωαννίνων, ανακοίνωσε σήμερα ο Δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος. Το έργο είχε δημοπρατηθεί το Μάιο, έχει προϋπολογισμός πέντε περίπου εκατομμυρίων ευρώ και με την ολοκλήρωσή του, θα έχει αντικατασταθεί μεγάλος μέρος του δικτύου ύδρευσης γεγονός που θα εκμηδενίσει τις απώλειες νερού.

«Πρόκειται για μία σημαντική παρέμβαση στην πόλη των Ιωαννίνων. Οι εργασίες ξεκινούν από τις περιοχές Νεoχωρόπουλου και Μαρμάρων οι οποίες επί σειρά ετών αντιμετωπίζονταν ως δεύτερης κατηγορίας», σημείωσε στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος.

Το έργο της βελτίωσης και αναβάθμισης του εσωτερικού δικτύου αναλυτικά περιλαμβάνει:

-         Την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης σε 22 οδούς στο Κάστρο

-         Σε 33 οδούς των περιοχών Κιάφας και Καλούτσιανης

-         Σε 70 οδούς στο Κέντρο των Ιωαννίνων

-         Σε 31 οδούς του Ιστορικού  Κέντρου

-         Σε 27 δρόμους της περιοχής Άλσους και Γηροκομείου

-         Σε τρεις οδούς στο Βοτανικό και τη Βρυσούλα

-         Σε πέντε οδούς στην Καλλιθέα και την Αγία Τριάδα

-         Σε δύο, στην περιοχή Σεισμοπλήκτων

-         Σε τρεις οδούς στους Αμπελόκηπους

-         Και στα δημοτικά διαμερίσματα Σταυρακίου, Νεοχωρόπουλου και Μαρμάρων

Όπως έκανε γνωστό ο Δήμαρχος από τη ΔΕΥΑΙ ξεκίνησε η πιλοτική εφαρμογή του νέου λογισμικού συστήματος, το οποίο τροφοδοτείται με όλα τα στοιχεία προκειμένου να γίνει και η διόρθωση λογαριασμών, στις περιπτώσεις όπου εντοπίστηκαν λάθη.

Οι λογαριασμοί του τελευταίου διμήνου του 2011 θα περιλαμβάνουν τις διορθώσεις και η πλήρης αποκατάσταση θα γίνει στους λογαριασμούς του πρώτου διμήνου του 2012.

ΟΙ ΚΛΗΣΕΙΣ

Στις υπηρεσίες του Δήμου Ιωαννιτών, βρέθηκαν περισσότερες από τριάντα χιλιάδες κλήσεις, οι οποίες είχαν κοπεί κατά τα προηγούμενα χρόνια, όμως δεν είχαν βεβαιωθεί.

«Η μη βεβαίωση αποτελούσε προφανώς μία επιλογή της προηγούμενης δημοτικής αρχής, η οποία όμως δεν ήταν σύμφωνη με το νόμο. Τους λόγους για τους οποίους δεν βεβαιώθηκαν οι κλήσεις αυτές , οφείλουν να τους εξηγήσουν στην κοινή γνώμη», τόνισε ο κ. Φίλιος και ξεκαθάρισε ότι η σημερινή δημοτική αρχή και η αρμόδια υπηρεσία δεν είχαν άλλη επιλογή παρά μόνο τη βεβαίωση των κλήσεων αυτών. Σε διαφορετική περίπτωση θα ήταν ποινικά υπόλογοι.

Ο Δήμαρχος  έκανε γνωστό ότι από τη Νομική Υπηρεσία του Δήμου εξετάστηκε η νομιμότητα των κλήσεων που είχαν κοπεί από μη δημοτικούς αστυνομικούς είναι απολύτως νόμιμες και έτσι η αποστολή και η βεβαίωση θα συνεχιστεί.

«Αναγνωρίζουμε ότι σε πολλές περιπτώσεις συμπολιτών η βεβαίωση των κλήσεων μπορεί να συνεπάγεται ένα σημαντικό βάρος και μία οικονομική επιβάρυνση στην οποία δύσκολα μπορούν να ανταπεξέλθουν. Πρόκειται όμως για ένα πρόβλημα που κληρονομήσαμε και δυστυχώς δεν έχουμε άλλο τρόπο να το αντιμετωπίσουμε. Κάνουμε διάφορες σκέψεις, θα το συζητήσουμε με την ΚΕΔΕ και το Υπουργείο Εσωτερικών, για να δούμε αν μπορεί να βρεθεί κάποια εναλλακτική λύση», τόνισε ο Δήμαρχος.

Παράλληλα ανέφερε ότι σοβαρά προβλήματα υπήρξαν και με το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας, εξ αιτίας λαθών τα οποία επίσης έρχονται από το παρελθόν.

Ο Δήμαρχος έκανε γνωστό ότι από την αρμόδια υπηρεσία ξεκίνησε η διαδικασία διόρθωσης αυτών και κάλεσε όσους συμπολίτες διαπιστώνουν προβλήματα να απευθύνονται στην αρμόδια υπηρεσία.

Στόχος είναι η διόρθωση να γίνει άμεση, ώστε να συμψηφιστεί κατά την καταβολή της δεύτερης δόσης του Ειδικού Τέλους Ακινήτων, καθώς και το «χαράτσι» σε πολλές περιπτώσεις είναι λανθασμένο.

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ

Τα ανταποδοτικά τέλη κατά τη νέα χρονιά, αποτέλεσαν το αντικείμενο ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στο Δημαρχείο. Ο Δήμαρχος έκανε γνωστό ότι θα εκπονηθεί μελέτη για την «ζωνοποίηση» των τελών, προκειμένου να επέλθει πλήρης εξορθολογισμός.

Προανήγγειλε πάντως μειώσεις σε εννέα περιπτώσεις, ενώ σε όλες τις άλλες δεν θα υπάρξει καμία αύξηση.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More