<--! -->

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Επιστολη Δημαρχου Ιωαννιτων στη ΔΕΗ

Την αναστολή είσπραξης του έκτακτου τέλους ακινήτου ωσότου εξεταστούν οι προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ζητά με επιστολή του προς τη διοίκηση της ΔΕΗ ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος.

Με την ίδια επιστολή ο Δήμαρχος ζητά να μην γίνει διακοπή ρεύματος σε κανένα νοικοκυριό καθώς αυτό ενέχει σοβαρούς κινδύνους για την υγεία αλλά και για τη ζωή των ανθρώπων.

Η επιστολή του Δημάρχου είναι η ακόλουθη:

Στους λογαριασμούς που αποστέλλονται από την εταιρεία σας προς τους καταναλωτές, περιλαμβάνεται το ειδικό τέλος Ακινήτων το οποίο καλούνται να καταβάλλουν οι πολίτες, σε διαφορετική περίπτωση κινδυνεύουν με διακοπή της ηλεκτροδότησης.

Γνωρίζετε ότι για τη ρύθμιση αυτή έχουν κατατεθεί προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Έχουν δε εγερθεί βάσιμες και τεκμηριωμένες αμφισβητήσεις σχετικά με τη συνταγματικότητα του Νόμου.

Γνωρίζετε επίσης ότι στις συμβάσεις που έχετε υπογράψει με τους καταναλωτές, δεν προβλέπεται τέτοιος όρος.

Η διακοπή παροχής του κοινωνικού αγαθού του ηλεκτρικού ρεύματος, αποτελεί καταναγκαστικό μέσο και μορφή έντονης ψυχολογικής βίας, ακόμη και για συμπολίτες μας που αδυνατούν να διασφαλίσουν τα προς το ζην.

Θεωρούμε επιβεβλημένο, μέχρι την στιγμή τουλάχιστον που θα εκδικαστεί η υπόθεση στο Συμβούλιο της Επικρατείας, να μην εισπράττεται το τέλος ακίνητης περιουσίας.

Θεωρούμε επίσης ότι θα είναι απαράδεκτη η διακοπή ηλεκτροδότησης και μπορεί να προκαλέσει σοβαρούς κινδύνους για την υγεία των συμπολιτών μας αλλά και για τη ζωή ηλικιωμένων, ασθενών κι ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Ο Δήμος Ιωαννιτών διαμαρτύρεται έντονα για την επιβολή του έκτακτου τέλους και ζητά να μην προχωρήσετε σε διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος, ειδικά σε ομάδες πληθυσμού που αδυνατούν να πληρώσουν.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More