<--! -->

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Εναλλακτικες θεσεις για τα ασφαλτικα Σαγιαδας ζητα η Ειδικη Γραμματεια Περιβαλλοντος

Με μια δεκασέλιδη επιστολή, η Ειδική Γραμματέας Περιβάλλοντος κ. Μαργαρίτα Καραβασίλη, εισηγείται την «ουσιαστική επανεξέταση εναλλακτικών θέσεων για τη χωροθέτηση της μονάδας ασφαλτικών της «Ασφαλτικά  Ελλάδος ΑΕΒΕ» εκτός της Λωρίδας Σαγιάδας.

Η επιστολή της κ. Καραβασίλη, έχει παραλήπτη τον βουλευτή Θεσπρωτίας Χρ. Κατσούρα, ο οποίος είχε ζητήσει, με δήλωσή του, από την Ειδική Γραμματεία Περιβάλλοντος να ελέγξει την όλη διαδικασία τόσο για την ουσία, όσο και για τη νομιμότητά της. Ο κ. Κατσούρας πριν από έναν περίπου μήνα, όταν η γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Γεωργακοπούλου υπέγραψε την απόφαση έγκρισης περιβαλλοντικών όρων για τη Λωρίδα Σαγιάδας της συγκεκριμένης μονάδας, με μία ιδιαίτερα σκληρή δήλωση είχε ζητήσει την απομάκρυνση της κ. Γεωργακοπούλου από την Ήπειρο  θεωρώντας ότι η απόφαση αυτή ήταν καταστροφική για τη Θεσπρωτία.

 Στις δέκα σελίδες της εισήγησης της κ. Καραβασίλη, περιγράφονται με λεπτομέρειες τόσο το ιστορικό της υπόθεσης όσο και οι ασυμβατότητες και τα όσα δεν ελήφθησαν υπόψη κατά την υπογραφή της απόφασης, ενώ καταλήγει στο συμπέρασμα ότι πρέπει να αναζητηθεί εναλλακτική χωροθέτηση για την εγκατάσταση της μονάδας, με σκοπό όπως επισημαίνει, « την αποφυγή ενδεχόμενης μελλοντικής σοβαρής ζημιάς στο περιβάλλον και στην εξόχως παραγωγική δραστηριότητα της υδατοκαλλιέργειας με συνέπειες στην τοπική ανάπτυξη και την οικονομία».

[via]

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More