<--! -->

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Ανακοινωση απο το Δημο Ιωαννιτων για το εκτακτο τελος ακινητων

Η καταβολή του έκτακτου τέλους ακινήτων, αποτελεί μία μεγάλη επιβάρυνση για τα νοικοκυριά. Μάλιστα υπάρχουν πολλές περιπτώσεις όπου εργαζόμενοι και συνταξιούχοι αδυνατούν να καταβάλλουν το ποσό που ζητείται κινδυνεύοντας να μείνουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Η Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων, είχε απευθύνει επιστολή προς τη Διοίκηση της ΔΕΗ ζητώντας να μην προχωρήσει σε διακοπές ρεύματος, καθώς μια τέτοια ενέργεια θα προκαλούσε πολύ σοβαρά προβλήματα και θα έθετε σε κίνδυνο ακόμη και ανθρώπινες ζωές.

Η απάντηση του Γερμανού Επιτρόπου, αρμόδιου για θέματα ενέργειας η οποία ξεκάθαρα αναφέρει ότι το κράτος δεν έχει δικαίωμα να διακόψει την ηλεκτροδότηση στις περιπτώσεις όπου δεν καταβάλλεται το έκτακτο τέλος, δημιουργεί νέα δεδομένα.

Ο Δήμος Ιωαννιτών απευθύνεται στη πολιτική ηγεσία των συναρμόδιων Υπουργείων και ζητά την αποσύνδεση του ειδικού τέλους ακινήτων από τον λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος.

Θεωρεί ότι είναι υποχρέωση μιας ευνομούμενης πολιτείας να εξετάσει με προσοχή περιπτώσεις συμπολιτών μας που αδυνατούν να καταβάλλουν το τέλος και να λάβει μέριμνα για την απαλλαγή τους.

Υπάρχουν ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, όπως άνεργοι, χαμηλοσυνταξιούχοι και ανάπηροι που βρίσκονται ήδη στα όρια της εξαθλίωσης και δεν έχουν άλλες αντοχές.

Επίσης διαπιστώνεται ότι σε πολλές περιπτώσεις υπάρχουν λανθασμένα στοιχεία. Πρέπει να ληφθεί μέριμνα για τους καταναλωτές που ήδη πλήρωσαν το έκτακτο τέλος, ώστε τα επιπλέον ποσά να συμψηφιστούν στους λογαριασμούς του 2012.

Σε κάθε περίπτωση, θέση του Δήμου μας είναι ότι πρόκειται για ένα άδικο μέτρο, το οποίο προκαλεί μεγάλες κοινωνικές αντιδράσεις και η μόνη δίκαιη λύση θα ήταν η κατάργησή του.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More