<--! -->

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Ενστασεις απο το ΤΕΕ για το Σχεδιο Διαχειρισης Υδατικων Πορων

Τις πρώτες σοβαρές ενστάσεις για το περιεχόμενο και τις προτάσεις που περιλαμβάνονται στο Σχέδιο Διαχείρισης του ΥΠΕΚΑ για τους υδάτινους πόρους της Ηπείρου, εκφράζει το Τεχνικό Επιμελητήριο. Στην τελευταία της συνεδρίαση η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ Ηπείρου ασχολήθηκε με το Σχέδιο Διαχείρισης που βρίσκεται στη φάση της διαβούλευσης, και με το οποίο η Ελλάδα ολοκληρώνει την εφαρμογή των απαιτήσεων της Οδηγίας 2000/60/ΕΚ για τη θέσπιση πλαισίου κοινοτικής δράσης στον τομέα της πολιτικής των υδάτων.

Το Σχέδιο εξετάζει ως ξεχωριστές λεκάνες απορροής αυτές των Αώου, Καλαμά, Αράχθου και μαζί τις λεκάνες απορροής Αχέροντα – Λούρου. Η πρώτη παρατήρηση του ΤΕΕ έγκειται στο ότι ορίζεται ως λεκάνη απορροής του λεκανοπεδίου των Ιωαννίνων η λεκάνη του Αράχθου και όχι του Καλαμά.
Η δεύτερη παρατήρηση έχει να κάνει με την κοινή αντιμετώπιση των ποταμών Αχέροντα και Λούρου, που έχει όμως ένα κοινό χαρακτηριστικό, ότι αναφέρονται στη χερσόνησο της Πρέβεζας, που ουσιαστικά έχει μεγάλη ανάγκη υδάτων, μικρή όμως επαφή με τις δύο λεκάνες.

[via]

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More