<--! -->

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Aνακοινωση Συμπαραστατη Πολιτη - Επιχειρησης για τελος ακινητων - δανεια

Tο τελευταίο χρονικό διάστημα έγινα αποδέκτης διαμαρτυριών και παραπόνων πολλών συμπολιτών μας, για δύο ζητήματα που τους απασχολούν.

Το πρώτο έχει σχέση με το τέλος ακινήτων το οποίο πρέπει να καταβάλλεται μέσω των λογαριασμών της Δ.Ε.Η.

Το δεύτερο αφορά τους δανειολήπτες των Τραπεζών, οι οποίοι πλέον με τις οικονομικές συνθήκες που διαμορφώθηκαν, αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις των δανείων τους.

Όσον αφορά το τέλος ακινήτων, βασική αρχή του Κράτους Δικαίου, είναι η προστασία των δικαιωμάτων των πολιτών, η αξία της ανθρώπινης υγείας και η ασφάλεια της ζωής τους. Στην κατεύθυνση αυτή επιβάλλεται η αποφυγή της  διακοπής της ηλεκτροδότησης στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, καθώς και σε εκείνους που λόγω οικονομικής τους αδυναμίας δεν μπορούν να ανταποκριθούν στο βάρος αυτό.

Οποιαδήποτε διακοπή ρεύματος είναι ιδιαίτερα επαχθής και πρέπει η αρμόδια υπηρεσία της Δ.Ε.Η. να απόσχει του μέτρου αυτού, έως ότου η Δικαιοσύνη αποφανθεί για τη νομιμότητά του.

Παράλληλα ένα θέμα που πρέπει σύντομα να διευθετηθεί, είναι η διόρθωση των σφαλμάτων στον υπολογισμό του τέλους, λάθη που μπορούν εύκολα να λυθούν με τη συνεργασία Δ.Ε.Η., αρμόδιας Δ.Ο.Υ. και του Δήμου.

Για το ζήτημα των δανείων, η αναπροσαρμογή της οικονομικής δυνατότητας των πολιτών, επιβάλει και την αντίστοιχη αναπροσαρμογή της Τραπεζικής απαίτησης στο προσήκον μέτρο.

Πρέπει λοιπόν η Τράπεζες και προς ίδιον όφελος, να εφαρμόσουν μια πιο ευέλικτη πολιτική έναντι των οφειλετών τους.

Σε κάθε περίπτωση και προς την κατεύθυνση αυτή, ο Συμπαραστάτης του Πολίτη, σε συνεργασία με τον Δικηγορικό Σύλλογο Ιωαννίνων, μπορούν να παράσχουν μια πρώτη νομική βοήθεια στους πολίτες, χωρίς οικονομική τους επιβάρυνση.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More