<--! -->

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Αντιδρουν και παλι για τον αγωγο φυσικου αεριου στην Περδικα

Ένταση, επικρατεί το τελευταίο διήμερο και πάλι στην Πέρδικα Θεσπρωτίας, με αφορμή τη διέλευση του Ελληνοϊταλικού Αγωγού Φυσικού Αερίου και την παρουσία στην περιοχή συνεργείων της ΔΕΠΑ.

Την Τρίτη έκανε την εμφάνισή του στην περιοχή "Πραπαμάλι" γεωτρύπανο το οποίο επρόκειτο να εκτελέσει διερευνητικές δειγματοληψίες.

Ομάδα περίπου 30 κατοίκων με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου κ. Ζωγράφο και τον Αντιδήμαρχο αρμόδιο για την Πέρδικα κ. Κώστα, εμπόδισαν την προσέγγιση στην περιοχή, και απαίτησαν την απομάκρυνση του συνεργείου, το οποίο και αποχώρησε παρά το γεγονός ότι συνοδεύονταν από εικοσαμελή περίπου αστυνομική δύναμη.

Χθες Τετάρτη το συνεργείο της ΔΕΠΑ επανήλθε, αυτή τη φορά με συνοδεία και εισαγγελέα. Οι αιρετοί και οι πολίτες της Πέρδικας, μετά από διαπραγματεύσεις αποχώρησαν. Τη διαμαρτυρία τους μετέφεραν το απόγευμα της Τετάρτης στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για κίνηση ενάντια στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που έχει παλαιότερα ταχθεί κατά της διέλευσης του αγωγού από την παράκτια τουριστική ζώνη. Οι εκπρόσωποι της Πέρδικας ερμηνεύουν ότι η απόφαση αυτή του δημοτικού συμβουλίου έχει ως συνέπεια να μην επιτρέπεται ούτε η διενέργεια μελετών, ούτε γενικότερα η παρουσία της ΔΕΠΑ στην περιοχή.

[via]

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More