<--! -->

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Συναντηση του Δημαρχου Ιωαννιτων με τον Βουλευτη Θαναση Οικονομου

Με τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Θανάση Οικονόμου συναντήθηκε σήμερα στο γραφείο του, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος. Η συνάντηση ήταν συνέχεια άλλων δύο που είχαν γίνει στην Αθήνα και των επισκέψεων που είχαν γίνει στα αρμόδια υπουργεία για κρίσιμα θέματα της πόλης, όπως το Σχέδιο Δροσιάς, το Σχέδιο Σεισμοπλήκτων, το Ρυθμιστικό και το Προεδρικό Διάταγμα Λίμνης και το Πράσινο Ταμείο.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα ζητήματα της πόλης των Ιωαννίνων και οι δυνατότητες παρέμβασης όλων, ώστε ν’ αναληφθούν πρωτοβουλίες που θα απαντούν στην οικονομική κρίση.

«Είχαμε μία γόνιμη και ουσιαστική συνεργασία, συνέχεια αυτών που είχαν γίνει στην Αθήνα και των επισκέψεών μας στα αρμόδια υπουργεία, τόσο για σημαντικά ζητήματα της πόλης όσο και για θέματα καθημερινότητας. Θεωρούμε εξαιρετικά σημαντικό το γεγονός, ότι ξεκινά η πληρωμή έργων του Θησέα μέσω του ΕΣΠΑ και έργο της ΔΕΥΑΙ είναι το πρώτο στην Ελλάδα το οποίο θα αποπληρωθεί.

Παράλληλα με τον κ. Οικονόμου συζητήσαμε και ζητήματα καθημερινότητας, όπως είναι η ανάπτυξη λαικών αγορών στις συνοικίες και του έδωσα μία πλήρη και αναλυτική εικόνα για την οικονομική κατάσταση του Δήμου», ανέφερε στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος.

«Κοινός μας στόχος είναι η πόλη, το κοινό μας σπίτι δηλαδή. Η συνεργασία μας είναι διαρκής και στο πλαίσιο αυτό είχαμε πραγματοποιήσει επισκέψεις και συναντήσεις σε πολλά υπουργεία.

Γνωρίζουμε όλοι την οικονομική στενότητα που υπάρχει. Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι ορισμένα πράγματα δεν μπορούν να προχωρήσουν. Ήδη έχουμε το Σχέδιο της Δροσιάς και συνεχίζουμε με τα Σεισμόπληκτα. Παράλληλα είχα προτείνει οι Δήμοι να προχωρήσουν σε μείωση ενοικίων κατά 20% στα ακίνητα που μισθώνουν προς τρίτους. Διαπιστώνω ότι ο Δήμος Ιωαννίνων και πρωτοπορεί πανελλαδικά και έχει γρήγορα αντανακλαστικά. Περνούμε μία δύσκολη περίοδο και η ενότητα όλων μας, η κατάθεση ιδεών και προτάσεων, μπορεί να δώσει απαντήσεις στα προβλήματα. Προσωπικά θα είμαι αρωγός σε κάθε προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής, με στόχο να προχωρήσουν πράγματα για την πόλη μας», σημείωσε στις δηλώσεις του ο βουλευτής του Νομού Ιωαννίνων Θανάσης Οικονόμου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More