<--! -->

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Αποφασεις του Δ.Σ. των Μελων ΔΕΠ του Πανεπιστημιου Ιωαννινων

A′ Απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της 23-11-2011

    Με αφορμή τη συγκρότηση και ενεργοποίηση της Επιτροπής που θα έχει την ευθύνη για την ανάδειξη των μελών του πρώτου Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, το Δ.Σ. του Συλλόγου μελών ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στη συνεδρίασή του της 23-11-2011 αποφάσισε τα εξής:
1.    Επαναλαμβάνει την έκκληση του προς τα μέλη της Επιτροπής να μη δεχτούν το ρόλο που τους ανατέθηκε.
2.    Καλεί τον Πρύτανη να συγκαλέσει σε έκτακτη συνεδρία τη Σύγκλητο, προκειμένου το ανώτατο όργανο του Πανεπιστημίου να λάβει θέση στην κατεύθυνση των αποφάσεων του Συλλόγου να μη διευκολυνθεί η Επιτροπή και  να μη διατεθούν στοιχεία από τις Διοικητικές υπηρεσίες του Πανεπιστημίου. Το Δ.Σ. σημειώνει ότι μια τέτοια στάση θα είναι σε αρμονία με προηγούμενες αποφάσεις της Συγκλήτου και του Πρυτάνεως για προσβολή της συνταγματικότητας του νέου νόμου.
3.    Ζητά από τον Πρύτανη, τους συναδέλφους, όλη την πανεπιστημιακή κοινότητα, να μη συνεργαστούν με οποιονδήποτε τρόπο με την Επιτροπή.

B′ Απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της 23-11-2011

    Το Δ.Σ. του Συλλόγου των μελών ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στη συνεδρία του της 23-11-2011 με αφορμή πληροφορίες για την προώθηση του μέτρου της εφεδρείας σε εργαζόμενους του Πανεπιστημίου μας καταδικάζει την πολιτική των απολύσεων στα πλαίσια της γενικότερης αντιλαϊκής πολιτικής της συρρίκνωσης του δημόσιου τομέα.
Το Δ.Σ. διαπιστώνει ότι με τις έως τώρα αποχωρήσεις εργαζομένων από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και με το πάγωμα των προσλήψεων, το προσωπικό του έχει συρρικνωθεί δραματικά και έχουν εμφανιστεί σοβαρές δυσλειτουργίες στο ίδρυμα, οι οποίες θα επεκταθούν και θα ενταθούν με την εφαρμογή του μέτρου της εφεδρείας.
Καλούμε τη διοίκηση του Πανεπιστημίου, αλλά και όλα τα μέλη της Πανεπιστημιακής κοινότητας, σε συνεργασία με τα λοιπά Πανεπιστήμια της χώρας, να δείξουν αλληλεγγύη στους εργαζόμενους που πλήττονται από αυτές τις πολιτικές και να αντιταχθούν σθεναρά στο πρωτόγνωρο για τα εργασιακά ήθη της χώρας μέτρο της εργασιακής εφεδρείας, προκειμένου να διασφαλιστεί το αγαθό της ανώτατης παιδείας για τη νέα γενιά.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More