<--! -->

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Εκδηλωση για την επετειο του Πολυτεχνειου απο το Δημο Ιωαννιτων

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου για πολλούς αποτελεί βίωμα. Για άλλους αποτελεί ένα σπουδαίο γεγονός που το διδάχθηκαν από τις σελίδες της ιστορίας. Για όλους τους Έλληνες αποτελεί σταυροδρόμι. Είναι η κορυφαία στιγμή αγώνα και θυσίας για τα ιδανικά της ελευθερίας και της δημοκρατίας.

Η επέτειος του Πολυτεχνείου, 38 χρόνια μετά, έρχεται να προβληματίσει αλλά και να δώσει ελπίδα.

Αυτός ακριβώς είναι ο στόχος της εκδήλωσης «Όταν ακούω ακορντεόν» που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου, στις εννέα το βράδυ, στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου και διοργανώνεται από το Πνευματικό Κέντρο σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Η Συμφωνική Ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου και το γυναικείο φωνητικό σύνολο Cantus, θα παρουσιάσουν ένα κύκλο διαχρονικών και εμβληματικών τραγουδιών, που σημάδεψαν την εποχή και αποτελούν μέχρι και σήμερα σημείο αναφοράς.

Η ενορχήστρωση και η μουσική διεύθυνση γίνεται από τον Φοίβο Παπαδόπουλο και θα τραγουδήσουν οι σπουδαίοι ερμηνευτές Σοφία Μιχαηλίδη και Νίκος Ανδρουλάκης.

Πρόκειται για μία εκδήλωση που ο στόχος της δεν είναι μόνο να ζωντανέψει τις μνήμες της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, αλλά να καταστήσει σαφές ότι έχουμε δικαίωμα στο όνειρο και κυρίως έχουμε υποχρέωση να παλέψουμε για τα όνειρά μας.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More