<--! -->

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Τσιλης και Τζιαλλας επιστρεφουν με νεα πρωτια απο την Κων/πολη

Νικητές από μία ακόμη κωπηλατική διοργάνωση του εξωτερικού επέστρεψαν στην Ελλάδα οι παγκόσμιοι πρωταθλητές του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων Γιώργος Τζιάλλας και Γιάννης Τσίλης.

Οι δύο Γιαννιώτες κωπηλάτες χθες έλαβαν μέρος μαζί με άλλους έξι επίλεκτους Έλληνες αθλητές σε αγώνα φιλίας με την ονομασία Two Nations Cup που διεξήχθη στην Κωνσταντινούπολη, με αντιπάλους δύο Οκτακώπους, μία ελληνική και μία τουρκική.

Οι δύο βάρκες ξεκίνησαν από την γέφυρα του Γαλατά στον Κεράτιο Κόλπο, παρουσία πλήθους κόσμου και το ελληνικό πλήρωμα, αφού προηγήθηκε από την αρχή της διαδρομής, κατόρθωσε να τερματίσει πρώτο, διανύοντας τα τρία χιλιόμετρα σε χρόνο 7.57.39.

Οι Έλληνες κωπηλάτες παρέλαβαν το βραβείο από τον δήμαρχο Κων/πολης και φυσικά για την επιτυχία τους εισέπραξαν το θερμό χειροκρότημα του κόσμου, αποδεικνύοντας για μία ακόμη φορά το υψηλό αγωνιστικό τους επίπεδο. Τόσο ο Γ. Τζιάλλας όσο και ο Γ. Τσίλης σε δηλώσεις τους αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα, εξέφρασαν την χαρά τους για την πρωτιά, χαρακτηρίζοντας παράλληλα πολύ ωραία ως πρωτοβουλία την διοργάνωση στην οποία έλαβαν μέρος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ελληνική αποστολή μία ημέρα πριν τον αγώνα επισκέφτηκε το Φανάρι όπου παρακολούθησε την θεία λειτουργία και συναντήθηκε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, ο οποίος ευχήθηκε στους αθλητές για την κούρσα. Οι ίδιοι του πρόσφεραν ως συμβολικό δώρο ένα κουπί με τα χρώματα της Ελλάδας!

Οι δύο Γιαννιώτες πρωταθλητές επιστρέφουν σήμερα στα Γιάννινα όπου και θα παραμείνουν για δύο περίπου εβδομάδες, πριν αναχωρήσουν ξανά για τον Σχινιά, προκειμένου να συνεχίσουν την προπόνησή τους με την Εθνική Ομάδα της Κωπηλασίας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More