<--! -->

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Ανακοινωση της Λαϊκής Συσπειρωσης για την παραχωρηση του Δημοτικου Σχολειου Καστριτσας

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΔ ΕΡΗΜΩΝΕΙ ΤΑ ΧΩΡΙΑ
ΞΕΠΟΥΛΑΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ


Στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων η Δημοτική Αρχή του ΠΑΣΟΚ μετά την ομόφωνη απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου Καστρίτσας πρότεινε να δοθεί ολόκληρο το κτίριο του Σχολείου Καστρίτσας σε ένα ιδιωτικό ΚΕΚ.
Πέρυσι ο τότε Νομάρχης της ΝΔ και τώρα περιφερειάρχης με τη ΝΔ, είχε ήδη παραχωρήσει το μισό κτίριο στο ίδιο ΚΕΚ και φέτος οι εκλεγμένοι με το ΠΑΣΟΚ θέλουν να δώσουν και το υπόλοιπο.
Είναι οι ίδιοι που συμφώνησαν να κλείσει το Νηπιαγωγείο.
Είναι αυτοί που ψήφισαν συγχωνεύσεις σε σχολεία όλου του Νομού και της Χώρας
Δεν υπολογίζουν την ασφαλή μετακίνηση των παιδιών του χωριού που μεταφέρονται στον Κατσικά για να πάνε σχολείο, δεν υπολογίζουν τις λαϊκές οικογένειες που επιβαρύνονται με έξοδα για να τα μεταφέρουν κάθε μέρα. Οι εκλεγμένοι με το ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ ψηφίζουν για να παραχωρήσουν το κτίριο στον ιδιώτη, υπολογίζουν μόνο τα κέρδη του ιδιώτη.
Είναι τα ίδια κόμματα που ψηφίζοντας την ΚΑΠ ερήμωσαν τα χωριά από αγρότες, που τους ανάγκασαν να πουλήσουν τα ζώα και να παρατήσουν τα χωράφια. Που τους έβγαλαν στην ανεργία ή σε μεροκάματα πείνας στις μεγαλοεπιχειρήσεις της πόλης. Είναι οι ίδιοι που ευθύνονται για την πώληση της ΔΩΔΩΝΗΣ που θα φέρει ακόμα χειρότερες μέρες.
Σκοπός τους είναι να εξυπηρετούν τις επιχειρήσεις. Μην τους εμπιστεύεστε!
Ο λαός μπορεί να πάρει την υπόθεση στα χέρια του. Το σχολείο πρέπει να ξανανοίξει και τα παιδιά να πηγαίνουν στο σχολείο του χωριού τους. Τα χωράφια μπορούν να ξανακαλλιεργηθούν, ο λαός πρέπει να τρώει γάλα και κρέας από ντόπια ζώα.

Τώρα είναι η ώρα να φέρουμε τα πάνω-κάτω.

Με οργάνωση στις γραμμές του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΥ των αγροτών, και της ΠΑΣΕΒΕ των εμπόρων, με Επιτροπές Αγώνα στα Σχολειά με το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Ιωαννίνων, με λαϊκές επιτροπές σε κάθε χωριό να διεκδικήσουμε μια κοινωνία που να έχει σαν κέντρο εμάς, και τις ανάγκες μας και όχι τα κέρδη των επιχειρήσεων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More