<--! -->

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

«Τηρηθηκε η νομιμοτητα» για τα ασφαλτικα της Σαγιαδας, απαντα η Αποκεντρωμενη Διοικηση

Την τήρηση της νομιμότητας αλλά και γνωμοδότηση του Υπουργείου Περιβάλλοντος επικαλείται η Αποκεντρωμένη Διοίκηση απαντώντας στις αντιδράσεις,  για την υπογραφή της έγκρισης από τη Γενική Γραμματέα, των περιβαλλοντικών όρων για τα ασφαλτικά Σαγιάδας.

Στην ανακοίνωση, που δόθηκε στη δημοσιότητα αργά χθες το απόγευμα, διευκρινίζεται πως η επένδυση έλαβε περιβαλλοντική αδειοδότηση  αφού:
•ελήφθησαν υπόψη όλοι οι τυπικοί και ουσιαστικοί όροι που προβλέπει η περιβαλλοντική νομοθεσία. Όσο για τις διαδικασίες διαβούλευσης τηρήθηκαν από την υπηρεσία, τα προβλεπόμενα από τη νομοθεσία,
•εξετάστηκαν όσα ορίζει η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας και
• Ύστερα από τη γνωμοδότηση που έλαβε η υπηρεσία από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΕΚΑ.

Νωρίτερα χθες και μετά την ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα ο βουλευτής Θεσπρωτίας κ. Χρ. Κατσούρας, ζητώντας την απομάκρυνση της Γενικής Γραμματέως Δήμητρας Γεωργακοπούλου, ανακοινώσεις με τις οποίες ζητούν την ανάκληση της απόφασης, έδωσαν στη δημοσιότητα πολλοί φορείς της Θεσπρωτίας, οι παρατάξεις Ήπειρος – Τόπος να ζεις και Αριστερή Παρέμβαση, ενώ η Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Ηπείρου εξέφρασε τη σύμφωνη γνώμη της να ασκηθούν όλα τα νόμιμα μέσα στο Συμβούλιο της Επικρατείας και προς κάθε άλλη Διοικητική Αρχή, προκειμένου να ακυρωθεί η απόφαση, στην περίπτωση που δεν υπάρξει ανάκλησή της.

[via]

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More