<--! -->

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Διεκοπη η συνεδριαση του Δημοτικου Συμβουλιου

Διεκόπη η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων, πριν ξεκινήσει η συζήτηση για τα θέματα που περιλαμβάνονταν στην ημερήσια διάταξη.

Στην αίθουσα της συνεδρίασης, βρέθηκαν από την αρχή, φοιτητές του Πανεπιστημίου που έχουν προχωρήσει σε καταλήψεις των σχολών τους, μέλη ΔΕΠ κι άλλων συλλόγων, απαιτώντας να γίνει συζήτηση για το νέο νόμο στην παιδεία και να εκδοθεί ψήφισμα καταδίκης του.

Η συζήτηση διεξήχθη σε υψηλούς τόνους και με συνεχείς διακοπές λόγω των συνθημάτων που ακούγονταν από τους συγκεντρωμένους φοιτητές.

Η πρόταση που κατατέθηκε από το Δήμαρχο και υπερψηφίστηκε από την πλειοψηφία ήταν σαφής: «Η Δημοτική Αρχή συμπορεύεται με τις θέσεις της Πρυτανικής Αρχής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Θεωρεί ότι υποβάθμιση ή συρρίκνωση του Πανεπιστημίου αποτελεί casus belli. Δεν δεχόμαστε υποβάθμιση του δημόσιου Πανεπιστημίου και δεν θα δεχθούμε ούτε στο ελάχιστο υποβάθμιση του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Σε αυτή την κατεύθυνση κινούμαστε και θα συνδράμουμε με κάθε τρόπο».

Η πρόταση αυτή, όπως και η πρόταση για την διοργάνωση μιας μεγάλης, ανοιχτής εκδήλωσης, με την συμμετοχή όλων των φορέων όπου θα συζητηθούν τα ζητήματα παιδείας, δεν υιοθετήθηκε από το σύνολο των παρατάξεων. Η παράταξη της Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας έδωσε λευκή ψήφο, ενώ οι τρεις επικεφαλής των υπολοίπων παρατάξεων της αντιπολίτευσης κατέθεσαν ξεχωριστές προτάσεις.

Οι φοιτητές δεν αποχώρησαν από την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου και με συνεχή συνθήματα κατέστησαν ουσιαστικά αδύνατη τη συνέχιση της συζήτησης για τα θέματα ημερήσιας διάταξης.

Ο πρόεδρος του σώματος, υποχρεώθηκε να διακόψει τη συνεδρίαση, κάνοντας σχετική δήλωση με την οποία εξέφρασε την θλίψη του για την εξέλιξη που υπήρξε.

«Εκφράζω την βαθύτατη θλίψη μου για την εξέλιξη αυτή. Δεν περίμενα ότι ένα δημοκρατικό εκλεγμένο όργανο θα βρεθεί υπό ομηρία. Το Δημοτικό Συμβούλιο δεν τρομοκρατείται από τέτοιες ενέργειες», σημείωσε ο κ. Γιωτίτσας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More