<--! -->

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

Ισοπαλο το ντερμπι στο Αγρινιο

Ισόπαλο με 2-2 έληξε το ντέρμπι του Παναιτωλικού με τον ΠΑΣ Γιάννινα στο Αγρίνιο, για την 4η αγωνιστική της Superleague. Το πρώτο ημίχρονο ήταν χορταστικό, καθώς σε αυτό σημειώθηκαν και τα τέσσερα τέρματα της αναμέτρησης, αλλά στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός έπεσε και ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν κατάφερε να εκμεταλλευθεί το αριθμητικό πλεονέκτημα που είχε από το 39ο λεπτό, λόγω αποβολής του Ρότσα.

H ατμόσφαιρα ήταν εξαιρετική στο Αγρίνιο, ο κόσμος γέμισε το γήπεδο και η εξέλιξη του πρώτου ημιχρόνου ήταν ανώτερη των προσδοκιών. Παναιτωλικός και ΠΑΣ πρόσφεραν πλούσιο θέαμα στο πρώτο μισό, τέσσερα γκολ, αλλά και νεύρα! Με λίγα λόγια, το πρώτο ημίχρονο τα είχε... όλα.

Η ομάδα που μπήκε καλύτερα στο ματς ήταν ο Παναιτωλικός, αλλά στα πρώτα δέκα λεπτά δεν δημιούργησε σημαντικές φάσεις μπροστά από την εστία του Κηπουρού. Η φάση που ουσιαστικά... άναψε τα αίματα και άλλαξε τη ροή του αγώνα ήρθε στο 12ο λεπτό, όταν Καμαρά και Τζημόπουλος είχαν ένα μικροεπεισόδια για fair play, που θύμισε στους οπαδούς το περσινό επεισοδιακό ματς των δύο ομάδων.

Τα πνεύματα στη συνέχεια ηρέμησαν, ο ρυθμός του ματς βελτιώθηκε και οι γηπεδούχοι έφτασαν στο γκολ στο 25`, όταν ο Θεοδωρίδης κέρδισε πέναλτι από τον Κώτσιο (διαμαρτυρήθηκαν έντονα οι φιλοξενούμενοι) και το μετέτρεψε σε γκολ ο ίδιος, κάνοντας το 1-0.

Ο ενθουσιασμός περίσσευε στους γηπεδούχους, που βγήκαν μπροστά για να βάλουν κι άλλο γκολ, αλλά υπολόγισαν χωρίς τον Μπακαγιόκο, ο οποίος χτύπησε στην... κόντρα και έγραψε με πλασέ το 1-1 στο 30`. Και σα να μην έφτανε αυτό, ο Ντε Βισέντι στο 34` νίκησε με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά τον Τσενάμο, κάνοντας το 2-1 για τον ΠΑΣ, που μέσα σε λίγα λεπτά έφερε τα... πάνω - κάτω!

Το πρώτο ημίχρονο, όμως, έκρυβε κι άλλες εκπλήξεις, με τον Καμαρά να ισοφαρίζει άμεσα στο 35` σε 2-2, αλλά και πάλι τους γηπεδούχους να μην το χαίρονται όσο θα ήθελαν. Ο λόγος δεν είναι άλλος από την αποβολή του Ρότσα στο 39ο λεπτό. Ο μέσος του Παναιτωλικού, ενώ είχε κίτρινη κάρτα ανέτρεψε από πίσω τον Γεωργίου και δεν γλίτωσε την κόκκινη.

Aν και με παίκτη λιγότερο, ο Παναιτωλικός κυνήγησε το γκολ στο δεύτερο μέρος, αλλά στο ξεκίνημά του, οι μεγάλες ευκαιρίες ήρθαν από τη μεριά του ΠΑΣ. Αρχικά, ο Μπακαγιόκο στο 49` εκμεταλλεύθηκε λάθος του Κόυσα και μπήκε ανενόχλητος στην περιοχή των γηπεδούχων, αλλά το πλασέ του έφυγε άουτ, ενώ στο 55` ο Γεωργίου σημάδεψε το δοκάρι του Τσενάμο από πλεονεκτική θέση, έπειτα από εξαιρετική ενέργεια του Ντε Βισέντι.

Ο Παναιτωλικός γλίτωσε και στη συνέχεια προσπάθησε να ελέγξει το ρυθμό του αγώνα, να αποφύγει τα αβίαστα λάθη και να απειλήσει περισσότερο με αντεπιθέσεις.

Ουσιαστικά, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να κόψουν το ρυθμό του ΠΑΣ, ο οποίος μετά το 60`, παρά την αριθμητική του υπεροχή, δεν δημιούργησε μεγάλες φάσεις. Βρήκε, βέβαια δίχτυα στο 81` με τον Μπεσέρα, αλλά το γκολ ακυρώθηκε, καθώς ο διαιτητής καταλόγισε επιθετικό φάουλ.

Στα τελευταία λεπτά ο Ντεμόλ έκανε αλλαγές για να ενισχύσει την επίθεση της ομάδας, αλλά ουσιαστικά ο Παναιτωλικός κατάφερε να κρατήσει με σχετική ευκολία το 2-2, το οποίο ήταν και το τελικό σκορ του ντέρμπι.

[via]

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More